Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙSTAS Σαλάτα με ρεβύθια και γλυκοπατάτες

Ένα κατάλληλο πιάτο για μια χορτοφαγική πρωτεΐνη!

Βήματα προετοιμασίας

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.

  • Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στα τέσσερα.

  • Ανακατεύουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την ξηρή μαγιά και ύστερα ζυμώνουμε καλά.Προσθέτουμε τη γέμιση πάνω από τις γλυκοπατάτες , ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

  • Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα ρεβύθια πάνω από τις γλυκοπατάτες και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 25-25 λεπτά.

  • Δημιουργούμε ένα μείγμα αναμειγνύοντας τα συστατικά από το dressing σαλάτας.

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κομμάτια σαλάτας, τις γλυκοπατάτες, τα ρεβύθια, τα κομμάτια αβοκάντο και προσθέτουμε τη σάλτσα. Τέλος, γαρνίρουμε με τα κόκκινα ραπανάκια.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Σαλάτα με ρεβύθια και γλυκοπατάτες
2 άτομα 15-30' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><a href="https://bonduelle.gr/proion/2ch-mikres-konserves-revithia" target="_blank" rel="noopener">1 mini &kappa;&omicron;&nu;&sigma;έ&rho;&beta;&alpha; (65 &gamma;&rho;.) &rho;&epsilon;&beta;ύ&theta;&iota;&alpha; Bonduelle</a></p>
  • <p>2 &mu;&epsilon;&sigma;&alpha;ί&epsilon;&sigmaf; &gamma;&lambda;&upsilon;&kappa;&omicron;&pi;&alpha;&tau;ά&tau;&epsilon;&sigmaf;</p>
  • <p>2 &kappa;.&sigma;. &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>2 &kappa;.&sigma;. &tau;&alpha;&chi;ί&nu;&iota;</p>
  • <p>1 &kappa;.&sigma;. &xi;&eta;&rho;ή &mu;&alpha;&gamma;&iota;ά</p>
  • <p>1 &kappa;.&gamma;. &kappa;ύ&mu;&iota;&nu;&omicron;</p>
  • <p>1 &kappa;.&sigma;. &sigma;&kappa;ό&nu;&eta; &tau;&sigma;ί&lambda;&iota;</p>
  • <p>1 &kappa;.&sigma;. &kappa;ά&rho;&upsilon;</p>
  • <p>&Alpha;&lambda;ά&tau;&iota; &kappa;&alpha;&iota; &pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
  • <p><strong>&Beta;ά&sigma;&eta; &sigma;&alpha;&lambda;ά&tau;&alpha;&sigmaf;:</strong></p>
  • <p>1 &alpha;&beta;&omicron;&kappa;ά&nu;&tau;&omicron; &kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&omicron; &sigma;&tau;&alpha; 4</p>
  • <p>1 &mu;&iota;&kappa;&rho;ό &mu;&alpha;&rho;&omicron;ύ&lambda;&iota;</p>
  • <p>&mu;&epsilon;&rho;&iota;&kappa;ά &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &mu;&alpha;&rho;&omicron;&upsilon;&lambda;&iota;&omicron;ύ Romaine</p>
  • <p>&kappa;ό&kappa;&kappa;&iota;&nu;&alpha; &rho;&alpha;&pi;&alpha;&nu;ά&kappa;&iota;&alpha;</p>
  • <p><strong>Dressing &sigma;&alpha;&lambda;ά&tau;&alpha;&sigmaf;:</strong></p>
  • <p>&lambda;ί&gamma;&omicron; &psi;&iota;&lambda;&omicron;&kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&omicron; &mu;&alpha;ϊ&nu;&tau;&alpha;&nu;ό ή &phi;&rho;έ&sigma;&kappa;&omicron; &kappa;ό&lambda;&iota;&alpha;&nu;&delta;&rho;&omicron;</p>
  • <p>1 &sigma;&kappa;&epsilon;&lambda;ί&delta;&alpha; &psi;&iota;&lambda;&omicron;&kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&omicron; &sigma;&kappa;ό&rho;&delta;&omicron;</p>
  • <p>1 &kappa;.&sigma;. &mu;&omicron;&upsilon;&sigma;&tau;ά&rho;&delta;&alpha;</p>
  • <p>3 &kappa;.&sigma;. &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>2 &kappa;.&sigma;. &sigma;&iota;&rho;ό&pi;&iota; &sigma;&phi;&epsilon;&nu;&delta;ά&mu;&omicron;&upsilon;</p>
  • <p>3 &kappa;.&sigma;. &tau;&alpha;&chi;ί&nu;&iota;</p>
  • <p>&chi;&upsilon;&mu;ό &lambda;&epsilon;&mu;&omicron;&nu;&iota;&omicron;ύ</p>
  • <p>&alpha;&lambda;ά&tau;&iota;, &pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.

  • Βήμα 2

    Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στα τέσσερα.

  • Βήμα 3

    Ανακατεύουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την ξηρή μαγιά και ύστερα ζυμώνουμε καλά.Προσθέτουμε τη γέμιση πάνω από τις γλυκοπατάτες , ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

  • Βήμα 4

    Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα ρεβύθια πάνω από τις γλυκοπατάτες και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 25-25 λεπτά.

  • Βήμα 5

    Δημιουργούμε ένα μείγμα αναμειγνύοντας τα συστατικά από το dressing σαλάτας.

  • Βήμα 6

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κομμάτια σαλάτας, τις γλυκοπατάτες, τα ρεβύθια, τα κομμάτια αβοκάντο και προσθέτουμε τη σάλτσα. Τέλος, γαρνίρουμε με τα κόκκινα ραπανάκια.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description