Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Σισιλιάνικη πίτσα με καλαμπόκι chilli

Μια πίτσα διαφορετική από τις άλλες!

Βήματα προετοιμασίας

  • Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη, πασπαλίζοντας με αλεύρι- τόσο όσο χρειάζεται για να μην κολλάει. Σχηματίζουμε μια στρογγυλή βάση στα 28 εκατοστά περίπου (ανάλογα το ταψί μας).

  • Ετοιμάζουμε την σάλτσα: σοτάρουμε 3 σκελίδες σκόρδο  σε ελαιόλαδο. Μόλις χρυσαφίσει ελαφρά προσθέτουμε το χυμό τομάτας, το βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. 

  • Απλώνουμε τη σάλτσα επάνω στη βάση της πίτσας και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, την παρμεζάνα και το βασιλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, στολίζουμε με μια χούφτα ρόκα και 3-4 φυλλαράκια βασιλικού

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Σισιλιάνικη πίτσα με καλαμπόκι chilli
2 άτομα 30-45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><strong>&Gamma;&iota;&alpha; &tau;&eta; &zeta;ύ&mu;&eta;:</strong></p>
  • <p>500 g &alpha;&lambda;&epsilon;ύ&rho;&iota;</p>
  • <p>325 ml &chi;&lambda;&iota;&alpha;&rho;ό &nu;&epsilon;&rho;ό</p>
  • <p>2 &kappa;.&sigma;. &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>8 g &xi;&eta;&rho;ή &mu;&alpha;&gamma;&iota;ά</p>
  • <p>1 &kappa;.&sigma;. &zeta;ά&chi;&alpha;&rho;&eta;</p>
  • <p>1 &kappa;.&sigma;. &alpha;&lambda;ά&tau;&iota;</p>
  • <p><strong>&Gamma;&iota;&alpha; &tau;&eta; &sigma;ά&lambda;&tau;&sigma;&alpha;:</strong></p>
  • <p>1 &kappa;&omicron;&nu;&sigma;έ&rho;&beta;&alpha; (400 g) &chi;&upsilon;&mu;ό &tau;&omicron;&mu;ά&tau;&alpha;&sigmaf;</p>
  • <p>4 &phi;&rho;έ&sigma;&kappa;&alpha; &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &beta;&alpha;&sigma;&iota;&lambda;&iota;&kappa;&omicron;ύ</p>
  • <p>3 &kappa;.&sigma;. &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>3 &sigma;&kappa;&epsilon;&lambda;ί&delta;&epsilon;&sigmaf; &sigma;&kappa;ό&rho;&delta;&omicron;</p>
  • <p>1 &kappa;.&gamma;. &alpha;&lambda;ά&tau;&iota;</p>
  • <p><strong>&Gamma;&iota;&alpha; &tau;&omicron; topping:</strong></p>
  • <p><a href=https://bonduelle.gr/proion/kalampoki-me-tsili target=_blank rel=noopener><strong>1 &kappa;&omicron;&nu;&sigma;έ&rho;&beta;&alpha; (310 g) K&alpha;&lambda;&alpha;&mu;&pi;ό&kappa;&iota; GOLD Chilli Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>12 &mu;&omicron;&tau;&sigma;&alpha;&rho;&epsilon;&lambda;&lambda;ά&kappa;&iota;&alpha; &mu;ί&nu;&iota;</p>
  • <p>10 &tau;&omicron;&mu;&alpha;&tau;ί&nu;&iota;&alpha;</p>
  • <p>8 &phi;έ&tau;&epsilon;&sigmaf; coppa di Parma (ή &pi;&rho;&omicron;&sigma;&omicron;ύ&tau;&omicron;)</p>
  • <p>3-4 &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &beta;&alpha;&sigma;&iota;&lambda;&iota;&kappa;&omicron;ύ</p>
  • <p>3-4 &kappa;.&sigma;. &pi;&alpha;&rho;&mu;&epsilon;&zeta;ά&nu;&alpha; &tau;&rho;&iota;&mu;&mu;έ&nu;&eta;</p>
  • <p>1 &chi;&omicron;ύ&phi;&tau;&alpha; &rho;ό&kappa;&alpha;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη, πασπαλίζοντας με αλεύρι- τόσο όσο χρειάζεται για να μην κολλάει. Σχηματίζουμε μια στρογγυλή βάση στα 28 εκατοστά περίπου (ανάλογα το ταψί μας).

  • Βήμα 2

    Ετοιμάζουμε την σάλτσα: σοτάρουμε 3 σκελίδες σκόρδο  σε ελαιόλαδο. Μόλις χρυσαφίσει ελαφρά προσθέτουμε το χυμό τομάτας, το βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. 

  • Βήμα 3

    Απλώνουμε τη σάλτσα επάνω στη βάση της πίτσας και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, την παρμεζάνα και το βασιλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, στολίζουμε με μια χούφτα ρόκα και 3-4 φυλλαράκια βασιλικού