Βήματα προετοιμασίας
-
Βράζουμε τα λαχανικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, περίπου 10 λεπτά (τα 3 ανάμικτα λαχανικά Bonduelle είναι περασμένα από τον ατμό πριν την κατάψυξη και έτσι δε χρειάζονται πολύ μαγείρεμα, αλλά στην συγκεκριμένη συνταγή θέλουμε να μαλακώσουν αρκετά για να φτιάξουμε τον πουρέ).
-
Σουρώνουμε και βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να λιώσουν τα λαχανικά και να γίνουν πουρές. Δε πειράζει εάν μείνουν κάποια κομμάτια λαχανικών ολόκληρα, δε χρειάζεται να είναι βελούδινος ο πουρές! Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και και ανακατεύουμε ξανά.
-
Στρώνουμε τον μισό πουρέ σ’ ένα ταψάκι ή πυρέξ και από πάνω βάζουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια. Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ, απλώνουνε το ψιλοκομμένο σαλάμι αέρος, πασπαλίζουμε με το γκούντα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Aπολαύστε το με την παρέα, την οικογένεια και τα παιδιά! Πανεύκολο, θρεπτικό και πεντανόστιμο φαγητό, δια χειρός Βασίλη Καλλίδη!