Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια

Mια λαχταριστή ιδέα από την Paxxi! H Paxxi σου βάζει ιδέες για να φτιάξεις… τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο! Μπες κι εσύ στη σελίδα της Bonduelle στο Facebook για να συμμετέχεις στο ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και να κερδίσεις απίθανα δώρα!

Βήματα προετοιμασίας

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο-φύλλο της BONDUELLE και σκεπάζουμε με το καπάκι.

  • Βγάζουμε το καπάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια BONDUELLE κομμένα, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει. Βάζουμε μαζί τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

  • Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνουμε μέσα την ξινομυζηθρα (ή τη φέτα) ενσωματώνοντάς τη στη γέμιση.

  • Γεμίζουμε μια μια τις τορτίγιες:  τοποθετούμε από 2-3 κ.σ. γέμισης στη μια της άκρη και ξεκινάμε να τυλίγουμε πρώτα μια φορά να καλυφτεί η γέμιση, έπειτα διπλώνουμε την τορτιγια δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και συνεχίζουμε, τυλίγοντας την υπόλοιπη σε ρολό. Την τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος με την ένωση (την άκρη της) προς τα κάτω και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες, βάζοντας τις σε σειρές.

  • Περιχύνουμε  με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με φρέσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ραντίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 25 λεπτά. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα οι τορτιγιες μας είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως!

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια
10 άτομα πάνω από 45' Εύκολη
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><a href="https://bonduelle.gr/proion/phylla-spanaki" target="_blank" rel="noopener"><strong>1 &sigma;&upsilon;&sigma;&kappa;&epsilon;&upsilon;&alpha;&sigma;ί&alpha; (750 &gamma;&rho;) &sigma;&pi;&alpha;&nu;ά&kappa;&iota; &kappa;&alpha;&tau;&epsilon;&psi;&upsilon;&gamma;&mu;έ&nu;&omicron; &phi;ύ&lambda;&lambda;&omicron;-&phi;ύ&lambda;&lambda;&omicron; BONDUELLE</strong></a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.gr/proion/kommena-manitaria-konserba" target="_blank" rel="noopener"><strong>1 &kappa;&omicron;&nu;&sigma;έ&rho;&beta;&alpha; (400&gamma;&rho;) &kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&alpha; &mu;&alpha;&nu;&iota;&tau;ά&rho;&iota;&alpha; BONDUELLE</strong></a></p>
  • <p>1 &kappa;&rho;&epsilon;&mu;&mu;ύ&delta;&iota; &psi;&iota;&lambda;&omicron;&kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&omicron;</p>
  • <p>2 &kappa;&gamma; &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>3 &Kappa;&Sigma; ά&nu;&eta;&theta;&omicron; &psi;&iota;&lambda;&omicron;&kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&omicron;</p>
  • <p>1 &kappa;&gamma; &alpha;&lambda;ά&tau;&iota;</p>
  • <p>&frac12; &kappa;&gamma; &pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
  • <p>200 &gamma;&rho; &xi;&iota;&nu;&omicron;&mu;&upsilon;&zeta;&eta;&theta;&rho;&alpha; ή &phi;έ&tau;&alpha; &theta;&rho;&upsilon;&mu;&mu;&alpha;&tau;&iota;&sigma;&mu;έ&nu;&eta;</p>
  • <p>&frac14; &kappa;&gamma; &mu;&omicron;&sigma;&chi;&omicron;&kappa;ά&rho;&upsilon;&delta;&omicron; &phi;&rho;έ&sigma;&kappa;&omicron;&tau;&rho;&iota;&mu;&mu;έ&nu;&omicron;</p>
  • <p>400 ml &kappa;&rho;έ&mu;&alpha; &gamma;ά&lambda;&alpha;&kappa;&tau;&omicron;&sigmaf;</p>
  • <p>70 &gamma;&rho; &kappa;&epsilon;&phi;&alpha;&lambda;&omicron;&tau;ύ&rho;&iota; &tau;&rho;&iota;&mu;&mu;έ&nu;&omicron;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο-φύλλο της BONDUELLE και σκεπάζουμε με το καπάκι.

  • Βήμα 2

    Βγάζουμε το καπάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια BONDUELLE κομμένα, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει. Βάζουμε μαζί τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

  • Βήμα 3

    Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνουμε μέσα την ξινομυζηθρα (ή τη φέτα) ενσωματώνοντάς τη στη γέμιση.

  • Βήμα 4

    Γεμίζουμε μια μια τις τορτίγιες:  τοποθετούμε από 2-3 κ.σ. γέμισης στη μια της άκρη και ξεκινάμε να τυλίγουμε πρώτα μια φορά να καλυφτεί η γέμιση, έπειτα διπλώνουμε την τορτιγια δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και συνεχίζουμε, τυλίγοντας την υπόλοιπη σε ρολό. Την τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος με την ένωση (την άκρη της) προς τα κάτω και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες, βάζοντας τις σε σειρές.

  • Βήμα 5

    Περιχύνουμε  με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με φρέσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ραντίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

  • Βήμα 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 25 λεπτά. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα οι τορτιγιες μας είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως!