Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙSTAS Τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια

Mια λαχταριστή ιδέα από την Paxxi! H Paxxi σου βάζει ιδέες για να φτιάξεις… τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο! Μπες κι εσύ στη σελίδα της Bonduelle στο Facebook για να συμμετέχεις στο ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και να κερδίσεις απίθανα δώρα!

Βήματα προετοιμασίας

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο-φύλλο της BONDUELLE [EK1] και σκεπάζετε με το καπάκι.

     

  • Βγάζετε το καπάκι, ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστούν όλα τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια BONDUELLE  κομμένα, αφού πρώτα τα έχετε στραγγίξει. Βάζετε μαζί τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

  • Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνετε μέσα την ξινομυζήθρα (ή τη φέτα) ενσωματώνοντάς τη στη γέμιση.

  • Γεμίζετε μια-μια τις τορτίγιες:  τοποθετείτε από 2-3 κ.σ. γέμισης στη μια της άκρη και ξεκινάτε να τυλίγετε πρώτα μια φορά να καλυφτεί η γέμιση. Έπειτα διπλώνετε την τορτίγια δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και συνεχίζετε, τυλίγοντας την υπόλοιπη σε ρολό. Την τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος με την ένωση (την άκρη της) προς τα κάτω και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες, βάζοντας τις σε σειρές.

  • Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ραντίζετε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 25 λεπτά. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα οι τορτίγιες είναι έτοιμες. Τις βγάζετεε από το φούρνο και οι τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια είναι έτοιμες για σερβίρισμα!

    Περισσότερες γευστικές ΛAXANISTAS συνταγές  και νόστιμες Bonduelle συνταγές για ονειρικές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

     

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια
10 άτομα πάνω από 45' Εύκολη
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο-φύλλο της BONDUELLE [EK1] και σκεπάζετε με το καπάκι.

     

  • Βήμα 2

    Βγάζετε το καπάκι, ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστούν όλα τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια BONDUELLE  κομμένα, αφού πρώτα τα έχετε στραγγίξει. Βάζετε μαζί τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

  • Βήμα 3

    Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνετε μέσα την ξινομυζήθρα (ή τη φέτα) ενσωματώνοντάς τη στη γέμιση.

  • Βήμα 4

    Γεμίζετε μια-μια τις τορτίγιες:  τοποθετείτε από 2-3 κ.σ. γέμισης στη μια της άκρη και ξεκινάτε να τυλίγετε πρώτα μια φορά να καλυφτεί η γέμιση. Έπειτα διπλώνετε την τορτίγια δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και συνεχίζετε, τυλίγοντας την υπόλοιπη σε ρολό. Την τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος με την ένωση (την άκρη της) προς τα κάτω και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες, βάζοντας τις σε σειρές.

  • Βήμα 5

    Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ραντίζετε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

  • Βήμα 6

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 25 λεπτά. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα οι τορτίγιες είναι έτοιμες. Τις βγάζετεε από το φούρνο και οι τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια είναι έτοιμες για σερβίρισμα!

    Περισσότερες γευστικές ΛAXANISTAS συνταγές  και νόστιμες Bonduelle συνταγές για ονειρικές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

     

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description