Βήματα προετοιμασίας
-
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο-φύλλο της BONDUELLE [EK1] και σκεπάζετε με το καπάκι.
-
Βγάζετε το καπάκι, ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστούν όλα τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια BONDUELLE κομμένα, αφού πρώτα τα έχετε στραγγίξει. Βάζετε μαζί τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
-
Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνετε μέσα την ξινομυζήθρα (ή τη φέτα) ενσωματώνοντάς τη στη γέμιση.
-
Γεμίζετε μια-μια τις τορτίγιες: τοποθετείτε από 2-3 κ.σ. γέμισης στη μια της άκρη και ξεκινάτε να τυλίγετε πρώτα μια φορά να καλυφτεί η γέμιση. Έπειτα διπλώνετε την τορτίγια δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και συνεχίζετε, τυλίγοντας την υπόλοιπη σε ρολό. Την τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος με την ένωση (την άκρη της) προς τα κάτω και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες, βάζοντας τις σε σειρές.
-
Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ραντίζετε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
-
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 25 λεπτά. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα οι τορτίγιες είναι έτοιμες. Τις βγάζετεε από το φούρνο και οι τορτίγιες με σπανάκι και μανιτάρια είναι έτοιμες για σερβίρισμα!
Περισσότερες γευστικές ΛAXANISTAS συνταγές και νόστιμες Bonduelle συνταγές για ονειρικές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.