1. >Syntages
  2. >ΛΑΧΑΝΙSTAS Βαρκούλες γλυκοπατάτας με ρεβύθια

ΛΑΧΑΝΙSTAS Βαρκούλες γλυκοπατάτας με ρεβύθια

Νόστιμο και θρεπτικό! Μια κατάλληλη συνταγή για ένα οικογενειακό γεύμα.
Προσιτό
2 άτομα
20 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
1 mini κονσέρβα (65 γρ.) ρεβύθια Bonduelle

200 ml κρέμα γάλακτος

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

baby σπανάκι (περίπου 2 παλάμες)

1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

λίγο φρέσκο κόλιανδρο

λίγο ραπανάκι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.σ. ταχίνι

1 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς

Αλάτι και πιπέρι
Συστατικά για 2 άτομα
1 mini κονσέρβα (65 γρ.) ρεβύθια Bonduelle

200 ml κρέμα γάλακτος

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

baby σπανάκι (περίπου 2 παλάμες)

1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

λίγο φρέσκο κόλιανδρο

λίγο ραπανάκι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.σ. ταχίνι

1 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς

Αλάτι και πιπέρι
  1. βήμα 1
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες κομμένες στη μέση σαν βαρκούλες, για περίπου 45-50 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια τις τρυπάμε με ένα κουτάλι.
  2. βήμα 2
    Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα ρεβύθια αφότου το τηγάνι έχει θερμανθεί και τα αφήνουμε να ροδίσουν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  3. βήμα 3
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι με τα ρεβύθια, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα αφήνουμε λίγο να ροδίσουν. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και την κρέμα γάλακτος. Ύστερα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ.Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να ψηθεί η γέμιση, έπειτα σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
  4. βήμα 4
    Προσθέτουμε τη γέμιση στις ‘βαρκούλες’ γλυκοπατάτας, πασπαλίζουμε με τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και διακοσμούμε με τα κόκκινα ραπανάκια.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος