Βήματα προετοιμασίας
-
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα 3 ανάμικτα λαχανικά, το σκόρδο, το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
Προσθέτουμε στο μίγμα το ξύσμα από 1 λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
-
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180C για 5 λεπτά.
-
Ετοιμάζουμε τις μπρουσκέτες μας: Αφού έχουμε τοποθετήσει τις φέτες ψωμί στο γκριλ και είναι ακόμη ζεστές, αλείφουμε επάνω μια στρώση τυρί ρικότα και τοποθετούμε μια κουταλιά από το μίγμα λαχανικών μας. Προαιρετικά, ρίχνουμε και λίγες σταγόνες λεμόνι.
-
Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές!