Βήματα προετοιμασίας
-
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο το σπανάκι και το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη βάση πατάτας ως εξής:Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις πατάτες (που έχουμε ήδη τρίψει και στραγγίξει), το σπορέλαιο και το θυμάρι.
-
Λαδώνουμε μια βάση για muffins και τοποθετούμε το μίγμα πατάτας, πιέζοντας με τα δάκτυλα ώστε να δημιουργηθούν μικρές φωλιές.
-
Στο μίγμα με το σπανάκι, προσθέτουμε 4 αυγά και ανακατεύουμε.
-
Γεμίζουμε τις φωλιές με το μίγμα σπανάκι.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά.
-
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά αφού κρυώσουν ελαφρά, και σερβίρουμε προαιρετικά με μια κρέμα τυριού.