Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Φωλιές πατάτας με σπανάκι

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό

Βήματα προετοιμασίας

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο το σπανάκι και το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη βάση πατάτας ως εξής:Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις πατάτες (που έχουμε ήδη τρίψει και στραγγίξει), το σπορέλαιο και το θυμάρι.

  • Λαδώνουμε μια βάση για muffins και τοποθετούμε το μίγμα πατάτας, πιέζοντας με τα δάκτυλα ώστε να δημιουργηθούν μικρές φωλιές.

  • Στο μίγμα με το σπανάκι, προσθέτουμε 4 αυγά και ανακατεύουμε.

  • Γεμίζουμε τις φωλιές με το μίγμα σπανάκι.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά.

  • Ξεφορμάρουμε προσεκτικά αφού κρυώσουν ελαφρά, και σερβίρουμε προαιρετικά με μια κρέμα τυριού.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Φωλιές πατάτας με σπανάκι
4 άτομα 15-30' Εύκολες
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • Για τη γέμιση:
  • 600 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι «φύλλο φύλλο» Bonduelle
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Για τις φωλιές:
  • 4 μεγάλες πατάτες (τριμμένες & στραγγισμένες)
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • Θυμάρι
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο το σπανάκι και το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Βήμα 2

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη βάση πατάτας ως εξής:Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις πατάτες (που έχουμε ήδη τρίψει και στραγγίξει), το σπορέλαιο και το θυμάρι.

  • Βήμα 3

    Λαδώνουμε μια βάση για muffins και τοποθετούμε το μίγμα πατάτας, πιέζοντας με τα δάκτυλα ώστε να δημιουργηθούν μικρές φωλιές.

  • Βήμα 4

    Στο μίγμα με το σπανάκι, προσθέτουμε 4 αυγά και ανακατεύουμε.

  • Βήμα 5

    Γεμίζουμε τις φωλιές με το μίγμα σπανάκι.

  • Βήμα 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά.

  • Βήμα 7

    Ξεφορμάρουμε προσεκτικά αφού κρυώσουν ελαφρά, και σερβίρουμε προαιρετικά με μια κρέμα τυριού.