Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Γιορτινό Σπανακόδεντρο

Το τέλειο γιορτινό fingerfood!

Βήματα προετοιμασίας

  • Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι με το σπανάκι (χωρίς να το ξεπαγώσουμε). Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.

  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το τσένταρ, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

  • Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε τρίγωνο σχήμα, με τη βοήθεια ενός πατρόν σε χαρτόνι.

  • Απλώνουμε επάνω το μίγμα μας ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τσένταρ.

  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας που έχουμε κόψει σε τρίγωνο σχήμα.

  • Κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι δεξιά και αριστερά, σχηματίζοντας τα κλαδιά του δέντρου (αφήνοντας τον κορμό τη μέση) και έπειτα τα στρίβουμε ένα ένα.

  • Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα κρόκο αυγού και λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Γιορτινό Σπανακόδεντρο
12 άτομα 30-45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 350 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα Bonduelle
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κούπα τσένταρ
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 150 γραμμάρια κρέμα τυριού
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαύρο σουσάμι
  • Για τη διακόσμηση
  • Λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Ένα κομματάκι κίτρινης πιπεριάς κομμένο σε σχήμα αστεριού
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι με το σπανάκι (χωρίς να το ξεπαγώσουμε). Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.

  • Βήμα 2

    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το τσένταρ, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

  • Βήμα 3

    Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε τρίγωνο σχήμα, με τη βοήθεια ενός πατρόν σε χαρτόνι.

  • Βήμα 4

    Απλώνουμε επάνω το μίγμα μας ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τσένταρ.

  • Βήμα 5

    Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας που έχουμε κόψει σε τρίγωνο σχήμα.

  • Βήμα 6

    Κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι δεξιά και αριστερά, σχηματίζοντας τα κλαδιά του δέντρου (αφήνοντας τον κορμό τη μέση) και έπειτα τα στρίβουμε ένα ένα.

  • Βήμα 7

    Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα κρόκο αυγού και λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

  • Βήμα 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.