1. >Syntages
  2. >ΛΑΧΑΝΙSTAS Γιορτινό Σπανακόδεντρο

ΛΑΧΑΝΙSTAS Γιορτινό Σπανακόδεντρο

Γιορτινό Σπανακόδεντρο με μανιτάρια, tο τέλειο γιορτινό fingerfood!
Προσιτό
12 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 12 άτομα
350 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle

1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα Bonduelle

1 φύλλο σφολιάτας

1 κρόκο αυγού

1 κούπα τσένταρ

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

150 γραμμάρια κρέμα τυριού

3 κουταλιές της σούπας γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Μαύρο σουσάμι

Για τη διακόσμηση

Λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση

Ένα κομματάκι κίτρινης πιπεριάς κομμένο σε σχήμα αστεριού
Συστατικά για 12 άτομα
350 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle

1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα Bonduelle

1 φύλλο σφολιάτας

1 κρόκο αυγού

1 κούπα τσένταρ

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

150 γραμμάρια κρέμα τυριού

3 κουταλιές της σούπας γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Μαύρο σουσάμι

Για τη διακόσμηση

Λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση

Ένα κομματάκι κίτρινης πιπεριάς κομμένο σε σχήμα αστεριού
  1. βήμα 1
    Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι με το σπανάκι (χωρίς να το ξεπαγώσουμε). Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
  2. βήμα 2
    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το τσένταρ, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  3. βήμα 3
    Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε τρίγωνο σχήμα, με τη βοήθεια ενός πατρόν σε χαρτόνι.
  4. βήμα 4
    Απλώνουμε επάνω το μίγμα μας ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τσένταρ.
  5. βήμα 5
    Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας που έχουμε κόψει σε τρίγωνο σχήμα.
  6. βήμα 6
    Κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι δεξιά και αριστερά, σχηματίζοντας τα κλαδιά του δέντρου (αφήνοντας τον κορμό τη μέση) και έπειτα τα στρίβουμε ένα ένα.
  7. βήμα 7
    Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα κρόκο αυγού και λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
  8. βήμα 8
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος