Βήματα προετοιμασίας
-
Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι με το σπανάκι (χωρίς να το ξεπαγώσουμε). Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
-
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το τσένταρ, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
-
Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε τρίγωνο σχήμα, με τη βοήθεια ενός πατρόν σε χαρτόνι.
-
Απλώνουμε επάνω το μίγμα μας ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τσένταρ.
-
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας που έχουμε κόψει σε τρίγωνο σχήμα.
-
Κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι δεξιά και αριστερά, σχηματίζοντας τα κλαδιά του δέντρου (αφήνοντας τον κορμό τη μέση) και έπειτα τα στρίβουμε ένα ένα.
-
Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα κρόκο αυγού και λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.