Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Κέικ σπανάκι με φέτα

Ένα κέικ αλλιώτικο από τ ‘άλλα!

Βήματα προετοιμασίας

  • Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.

  • Σε ένα διαφορετικό μπολ χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

  • Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι.

  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας.

  • Στραγγίζοντας τα έξτρα υγρά από το τηγάνι, ρίχνουμε και το σπανάκι μέσα στο μίγμα μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

  • Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι στρωμένο με κόλλα ψησίματος.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180ºC.

  • Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Κέικ σπανάκι με φέτα
4 άτομα πάνω από 45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><a href="https://bonduelle.gr/proion/phylla-spanaki">400 gr &kappa;&alpha;&tau;&epsilon;&psi;&upsilon;&gamma;&mu;έ&nu;&omicron; &sigma;&pi;&alpha;&nu;ά&kappa;&iota; &phi;ύ&lambda;&lambda;&omicron; &phi;ύ&lambda;&lambda;&omicron; Bonduelle</a></p>
  • <p>250 gr &alpha;&lambda;&epsilon;ύ&rho;&iota; &pi;&omicron;&upsilon; &phi;&omicron;&upsilon;&sigma;&kappa;ώ&nu;&epsilon;&iota; &mu;ό&nu;&omicron; &tau;&omicron;&upsilon;</p>
  • <p>4 &alpha;&upsilon;&gamma;ά</p>
  • <p>100 ml &gamma;ά&lambda;&alpha;</p>
  • <p>100 gr &lambda;&iota;&omega;&mu;έ&nu;&omicron; &beta;&omicron;ύ&tau;&upsilon;&rho;&omicron;</p>
  • <p>100 gr &gamma;&rho;&alpha;&beta;&iota;έ&rho;&alpha; &tau;&rho;&iota;&mu;&mu;έ&nu;&eta;</p>
  • <p>200 gr &phi;έ&tau;&alpha;</p>
  • <p>1 &mu;έ&tau;&rho;&iota;&omicron; &psi;&iota;&lambda;&omicron;&kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&omicron; &kappa;&rho;&epsilon;&mu;&mu;ύ&delta;&iota;</p>
  • <p>1 &kappa;.&gamma;. &alpha;&pi;&omicron;&xi;&eta;&rho;&alpha;&mu;έ&nu;&omicron;&sigmaf; &beta;&alpha;&sigma;&iota;&lambda;&iota;&kappa;ό&sigmaf; ή 10 &phi;&upsilon;&lambda;&lambda;&alpha;&rho;ά&kappa;&iota;&alpha; &phi;&rho;έ&sigma;&kappa;&omicron;&sigmaf;</p>
  • <p>1 &kappa;.&sigma;. &alpha;&pi;&omicron;&xi;&eta;&rho;&alpha;&mu;έ&nu;&eta; &mu;έ&nu;&tau;&alpha; ή 10 &phi;&upsilon;&lambda;&lambda;&alpha;&rho;ά&kappa;&iota;&alpha; &phi;&rho;έ&sigma;&kappa;&iota;&alpha;</p>
  • <p>&Lambda;ί&gamma;&omicron; &phi;&rho;&epsilon;&sigma;&kappa;&omicron;&tau;&rho;&iota;&mu;&mu;έ&nu;&omicron; &mu;&alpha;ύ&rho;&omicron; &pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

  • Βήμα 2

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.

  • Βήμα 3

    Σε ένα διαφορετικό μπολ χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

  • Βήμα 4

    Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι.

  • Βήμα 5

    Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας.

  • Βήμα 6

    Στραγγίζοντας τα έξτρα υγρά από το τηγάνι, ρίχνουμε και το σπανάκι μέσα στο μίγμα μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

  • Βήμα 7

    Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι στρωμένο με κόλλα ψησίματος.

  • Βήμα 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180ºC.

  • Βήμα 9

    Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.