Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαχταριστή τάρτα αρακά με γιαούρτι

Πλούσια μεσογειακή γεύση

Βήματα προετοιμασίας

  • Ξεκινάμε με τη βάση της τάρτας, αναμιγνύοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

  • Αφού λιώσουν τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας ελαφρά με με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

  • Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά.

  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το κορν φλάουρ, καλά για να μη σβολιάσει.

  • Σε μεγαλύτερο μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, τη φέτα τριμμένη, την κόκκινη πιπεριά, το μοσχοκάρυδο, τη μέντα ή το δυόσμο και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε και το γάλα με το κορν φλάουρ που έχουμε ήδη ανακατέψει.

  • Τέλος, ρίχνουμε 200 γρ. κατεψυγμένο αρακά έξτρα φίνο Bonduelle και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.

  • Ρίχνουμε τη γέμιση επάνω στην βάση της τάρτας μας και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C για ακόμη 25 λεπτά.

  • Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε σε ομοιόμορφα μεγάλα κομμάτια!

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαχταριστή τάρτα αρακά με γιαούρτι
4 άτομα 30-45' Εύκολες
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς έξτρα φίνος Bonduelle
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 300γρ. φέτα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Φρέσκια μέντα ή δυόσμος
  • Λίγο αλάτι
  • Για την τάρτα:
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • ½ κ.γ. αλάτι
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Ξεκινάμε με τη βάση της τάρτας, αναμιγνύοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

  • Βήμα 2

    Αφού λιώσουν τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας ελαφρά με με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

  • Βήμα 3

    Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά.

  • Βήμα 4

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το κορν φλάουρ, καλά για να μη σβολιάσει.

  • Βήμα 5

    Σε μεγαλύτερο μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, τη φέτα τριμμένη, την κόκκινη πιπεριά, το μοσχοκάρυδο, τη μέντα ή το δυόσμο και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε και το γάλα με το κορν φλάουρ που έχουμε ήδη ανακατέψει.

  • Βήμα 6

    Τέλος, ρίχνουμε 200 γρ. κατεψυγμένο αρακά έξτρα φίνο Bonduelle και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.

  • Βήμα 7

    Ρίχνουμε τη γέμιση επάνω στην βάση της τάρτας μας και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C για ακόμη 25 λεπτά.

  • Βήμα 8

    Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε σε ομοιόμορφα μεγάλα κομμάτια!