Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Ομελέτα με σπανάκι & μπέικον

Πανεύκολη & πεντανόστιμη απόλαυση!

Βήματα προετοιμασίας

  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.

  • Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

  • Σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σαν βάση. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα μας με το σπανάκι και το μπέικον. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 20-25 λεπτά.

  • Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για ακόμη 4-5 λεπτά

  • Σερβίρουμε σε πλούσια κομμάτια και απολαμβάνουμε την ομελέτα μας ζεστή, ή ακόμη και κρύα!

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Ομελέτα με σπανάκι & μπέικον
4 άτομα 30-45' Εύκολη
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 250γρ. Κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • 3-4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.

  • Βήμα 2

    Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

  • Βήμα 3

    Σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σαν βάση. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα μας με το σπανάκι και το μπέικον. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.

  • Βήμα 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 20-25 λεπτά.

  • Βήμα 5

    Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για ακόμη 4-5 λεπτά

  • Βήμα 6

    Σερβίρουμε σε πλούσια κομμάτια και απολαμβάνουμε την ομελέτα μας ζεστή, ή ακόμη και κρύα!