1. >Syntages
  2. >ΛΑΧΑΝΙSTAS Ομελέτα με σπανάκι & μπέικον

ΛΑΧΑΝΙSTAS Ομελέτα με σπανάκι & μπέικον

Πανεύκολη &, πεντανόστιμη απόλαυση!
Εύκολο
4 άτομα
35 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
250γρ. Κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle

4 αυγά, χτυπημένα

3-4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Συστατικά για 4 άτομα
250γρ. Κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle

4 αυγά, χτυπημένα

3-4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  1. βήμα 1
    Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
  2. βήμα 2
    Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  3. βήμα 3
    Σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σαν βάση. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα μας με το σπανάκι και το μπέικον. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
  4. βήμα 4
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 20-25 λεπτά.
  5. βήμα 5
    Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για ακόμη 4-5 λεπτά
  6. βήμα 6
    Σερβίρουμε σε πλούσια κομμάτια και απολαμβάνουμε την ομελέτα μας ζεστή, ή ακόμη και κρύα!
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος