Βήματα προετοιμασίας
-
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
-
Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
-
Σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σαν βάση. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα μας με το σπανάκι και το μπέικον. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 20-25 λεπτά.
-
Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για ακόμη 4-5 λεπτά
-
Σερβίρουμε σε πλούσια κομμάτια και απολαμβάνουμε την ομελέτα μας ζεστή, ή ακόμη και κρύα!