Βήματα προετοιμασίας
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα.
-
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη μουστάρδα, την πάπρικα, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. φυλλαράκια θυμάρι σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, ενοποιούμε τα κυβάκια βούτυρου πλάθοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.
-
Προσθέτουμε το περισσότερο τυρί και την κονσέρβα Texas Mix στραγγισμένη.
-
Ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε μέσα στη ζύμη, και δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να κολλάει ελαφρά.
-
Τοποθετούμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε 2-3 φορές για να μαλακώσει και τη χωρίζουμε σε 10 μπαλίτσες.
-
Πλάθουμε και καλοσχηματίζουμε τις μπαλίτσες και τις τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
-
Αλείφουμε την καθεμιά με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, πάπρικα και λίγα φυλλαράκια θυμάρι.
-
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να χρυσαφίσουν.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.
-
Προαιρετικά, γαρνίρουμε με τη σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια.
-
Για τη σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια:
-
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτοντας το κομμένο chilli και τη δάφνη.
-
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν σκουρόχρωμη απόχρωση.
-
3Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε βράζοντας ακόμη 30 λεπτά ή εως ότου η σάλτσα μας δέσει σαν σιρόπι.