Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Φωλίτσες φασολιών

Το έξυπνο σνακ!

Βήματα προετοιμασίας

  • Λιώστε τα κόκκινα φασόλια Bonduelle με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μια πάστα και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα με μαλακό τυρί και με 1 κ.γ. αλάτι. Προσθέστε στη ζύμη το αλεύρι σε ένα μπολ.

  • Περάστε το κρύο βούτυρο από έναν τρίφτη. Στη συνέχεια, προσθέστε το πάνω από το προηγούμενο περιεχόμενο και ζυμώστε καλά πάνω σε ένα λεπτό στρώμα αλεύρι.

  • Τυλίξτε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο και αφήστε να κρυώσει για 15-20’ και στη συνέχεια απλώστε τη με έναν πλάστη σε μία επιφάνεια με αλεύρι (1-1,5cm ύψος).

  • Κόψτε μικρά τμήματα από τη ζύμη και βάλτε τα πάνω σε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Περάστε τα με ένα πινέλο με κρόκο αυγού και πασπαλίστε από πάνω το τριμμένο τυρί.

  • Ψήνετε στο φούρνο στους 170°C για 30. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο, ενδεχομένως με λίγη sour cream.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Φωλίτσες φασολιών
4 άτομα πάνω από 45' Εύκολη
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 1 κονσέρβα (400g) Κόκκινα Φασόλια Bonduelle
  • 400g αλεύρι
  • 250g. βούτυρο
  • 250g τυρί κατίκι
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • Tριμμένο τυρί
  • 1 κρόκο αυγού
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Λιώστε τα κόκκινα φασόλια Bonduelle με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μια πάστα και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα με μαλακό τυρί και με 1 κ.γ. αλάτι. Προσθέστε στη ζύμη το αλεύρι σε ένα μπολ.

  • Βήμα 2

    Περάστε το κρύο βούτυρο από έναν τρίφτη. Στη συνέχεια, προσθέστε το πάνω από το προηγούμενο περιεχόμενο και ζυμώστε καλά πάνω σε ένα λεπτό στρώμα αλεύρι.

  • Βήμα 3

    Τυλίξτε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο και αφήστε να κρυώσει για 15-20’ και στη συνέχεια απλώστε τη με έναν πλάστη σε μία επιφάνεια με αλεύρι (1-1,5cm ύψος).

  • Βήμα 4

    Κόψτε μικρά τμήματα από τη ζύμη και βάλτε τα πάνω σε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Περάστε τα με ένα πινέλο με κρόκο αυγού και πασπαλίστε από πάνω το τριμμένο τυρί.

  • Βήμα 5

    Ψήνετε στο φούρνο στους 170°C για 30. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο, ενδεχομένως με λίγη sour cream.