Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Πίτσα με σπανάκι και μανιτάρια

100% vegetarian, 100% απόλαυση!

Βήματα προετοιμασίας

  • Σε 500ml ζεστό νερό διαλύστε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάλτε σταδιακά αλεύρι μέχρι να μην κολλάει πια. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 μερίδες. Κάντε τη ζύμη μπαλίτσες και με μία πετσέτα αφήστε τις σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Ξεπαγώστε το σπανάκι.

  • Ετοιμάστε τον χυμό τομάτας: βάλτε τις τομάτες στο μίξερ με φύλλα βασιλικού, αλάτι και ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Απλώστε τα ζυμαράκια (κυκλικά ή ορθογώνια, αναλόγως το ταψί) σε 5-7mm πάχος.

  • Κόψτε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια και τσιγαρίστε τα σε τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, ρίξτε τα μανιτάρια και τα φύλλα σπανάκι και τσιγαρίστε για άλλα 5-7. Βάλτε στα ζυμαράκια τη σάλτσα τομάτας και από πάνω το σπανάκι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15.

  • Ένα λεπτό πριν ετοιμαστεί η πίτσα, βάλτε πάνω τοματίνια, κομμένα στη μέση. *Η ποσότητα της ζύμης (4 μερίδες) υπολογίζεται για πίτσες 6 τεμαχίων. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για 6 μήνες.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Πίτσα με σπανάκι και μανιτάρια
4 άτομα πάνω από 45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><a href="https://bonduelle.gr/proion/phylla-spanaki">375g &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &sigma;&pi;&alpha;&nu;ά&kappa;&iota; Bonduelle</a></p>
  • <p>1 &kappa;&omicron;&nu;&sigma;έ&rho;&beta;&alpha; (200g) &kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&alpha; &mu;&alpha;&nu;&iota;&tau;ά&rho;&iota;&alpha; Bonduelle</p>
  • <p>&frac12; &kappa;. &sigma;. &zeta;ά&chi;&alpha;&rho;&eta;</p>
  • <p>5g &mu;&alpha;&gamma;&iota;ά</p>
  • <p>1&kappa;. &sigma;. &alpha;&lambda;ά&tau;&iota;</p>
  • <p>800g &alpha;&lambda;&epsilon;ύ&rho;&iota; &omicron;&lambda;&iota;&kappa;ή&sigmaf; &alpha;&lambda;έ&sigma;&epsilon;&omega;&sigmaf;</p>
  • <p>50ml &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>800g &alpha;&lambda;&epsilon;&sigma;&mu;έ&nu;&epsilon;&sigmaf; &tau;&omicron;&mu;ά&tau;&epsilon;&sigmaf;</p>
  • <p>100g &tau;&omicron;&mu;&alpha;&tau;ί&nu;&iota;&alpha;</p>
  • <p>1 &kappa;&rho;&epsilon;&mu;&mu;ύ&delta;&iota;</p>
  • <p>1 &mu;&alpha;&tau;&sigma;ά&kappa;&iota; &beta;&alpha;&sigma;&iota;&lambda;&iota;&kappa;ό</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Σε 500ml ζεστό νερό διαλύστε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάλτε σταδιακά αλεύρι μέχρι να μην κολλάει πια. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 μερίδες. Κάντε τη ζύμη μπαλίτσες και με μία πετσέτα αφήστε τις σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Ξεπαγώστε το σπανάκι.

  • Βήμα 2

    Ετοιμάστε τον χυμό τομάτας: βάλτε τις τομάτες στο μίξερ με φύλλα βασιλικού, αλάτι και ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Βήμα 3

    Απλώστε τα ζυμαράκια (κυκλικά ή ορθογώνια, αναλόγως το ταψί) σε 5-7mm πάχος.

  • Βήμα 4

    Κόψτε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια και τσιγαρίστε τα σε τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, ρίξτε τα μανιτάρια και τα φύλλα σπανάκι και τσιγαρίστε για άλλα 5-7. Βάλτε στα ζυμαράκια τη σάλτσα τομάτας και από πάνω το σπανάκι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15.

  • Βήμα 5

    Ένα λεπτό πριν ετοιμαστεί η πίτσα, βάλτε πάνω τοματίνια, κομμένα στη μέση. *Η ποσότητα της ζύμης (4 μερίδες) υπολογίζεται για πίτσες 6 τεμαχίων. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για 6 μήνες.