Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Ριζότο με φασολάκια και σπανάκι

Δυναμωτικό, διαφορετικό σπανακόρυζο!

Βήματα προετοιμασίας

  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές και όχι να ροδοκοκκινίσει.

  • Βάλτε στο κρεμμύδι το ρύζι και, ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε το για 1. Ρίξτε 500ml νερό και βράστε για 20. Το ριζότο πρέπει να είναι κολλώδες, αλλά οι κόκκοι ρυζιού σπυρωτοί.

  • Βάλτε το σπανάκι σε νερό που βράζει, προσθέστε 6 φύλλα δυόσμου και κάντε τα πουρέ σε ένα μπλέντερ. Βράστε τα φασολάκια και στραγγίξτε τα σε ένα σουρωτήρι. Κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.

  • Προσθέστε στο ρύζι το σπανάκι, τα φασολάκια και τον υπόλοιπο κομμένο δυόσμο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Ριζότο με φασολάκια και σπανάκι
4 άτομα 30-45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><a href="https://bonduelle.gr/proion/lepta-fasolakia">400g &pi;&rho;ά&sigma;&iota;&nu;&alpha; &Phi;&alpha;&sigma;&omicron;&lambda;ά&kappa;&iota;&alpha; έ&xi;&tau;&rho;&alpha; &phi;ί&nu;&alpha; &sigma;&tau;&omicron;&nu; &alpha;&tau;&mu;ό Bonduelle</a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.gr/proion/phylla-spanaki">250g &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &sigma;&pi;&alpha;&nu;ά&kappa;&iota;, Bonduelle</a></p>
  • <p>300g &rho;ύ&zeta;&iota;</p>
  • <p>1 &kappa;&rho;&epsilon;&mu;&mu;ύ&delta;&iota;</p>
  • <p>10 &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &delta;&upsilon;ό&sigma;&mu;&omicron;</p>
  • <p>5 &kappa;. &sigma;. &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>&Pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
  • <p>&Alpha;&lambda;ά&tau;&iota;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές και όχι να ροδοκοκκινίσει.

  • Βήμα 2

    Βάλτε στο κρεμμύδι το ρύζι και, ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε το για 1. Ρίξτε 500ml νερό και βράστε για 20. Το ριζότο πρέπει να είναι κολλώδες, αλλά οι κόκκοι ρυζιού σπυρωτοί.

  • Βήμα 3

    Βάλτε το σπανάκι σε νερό που βράζει, προσθέστε 6 φύλλα δυόσμου και κάντε τα πουρέ σε ένα μπλέντερ. Βράστε τα φασολάκια και στραγγίξτε τα σε ένα σουρωτήρι. Κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.

  • Βήμα 4

    Προσθέστε στο ρύζι το σπανάκι, τα φασολάκια και τον υπόλοιπο κομμένο δυόσμο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και σερβίρετε.