Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Ρολάκια από σπανάκι, καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και σκόρδο με βότανα

Ένα κρύο ορεκτικό…σαν πίνακας ζωγραφικής!

Βήματα προετοιμασίας

  • Βάλτε στο μπλέντερ το ξεπαγωμένο σπανάκι  με τα φύλλα βασιλικού, τους κρόκους και το αλάτι μέχρι να γίνει πουρές.

     

  • Φτιάξτε σε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού και βάλτε τα στον πουρέ σπανάκι. Χωρίστε σε ίσες μερίδες τον πουρέ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  • Ψήστε για 15 λεπτά σε φούρνο στους 160°C μέχρι να σκληρύνουν. Μεταφέρετε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε να κρυώσει εντελώς.

  • Για τη γέμιση, συνδυάστε την κρέμα τυριού με φύλλα βοτάνων, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

  • Μεταφέρετε το αντικολλητικό χαρτί με το σπανάκι σε αλουμινόχαρτο (πιο εύκολο για να γίνουν ρολάκια). Βάλτε τη γέμιση ισόποσα, αφήνοντας περίπου 1 εκ. κενό. Προσθέστε κομμάτια καπνιστού σολομού από πάνω και βάλτε τα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Τα ρολά σπανάκι με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού είναι έτοιμα για σερβίρισμα ως κρύο ορεκτικό.

    Περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές με σπανάκι[EK1]  και γευστικές Bonduelle συνταγές [EK2] για όλη την οικογένεια. 

     

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Ρολάκια από σπανάκι, καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και σκόρδο με βότανα
4 άτομα 30-45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 450g φύλλα Σπανάκι Bonduelle

  • 3 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)

  • 250 γρ. καπνιστός σολομός

  • 250 γρ. κρέμα τυριού

  • 1 λεμόνι

  • Λίγο θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό και άνηθο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Βάλτε στο μπλέντερ το ξεπαγωμένο σπανάκι  με τα φύλλα βασιλικού, τους κρόκους και το αλάτι μέχρι να γίνει πουρές.

     

  • Βήμα 2

    Φτιάξτε σε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού και βάλτε τα στον πουρέ σπανάκι. Χωρίστε σε ίσες μερίδες τον πουρέ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  • Βήμα 3

    Ψήστε για 15 λεπτά σε φούρνο στους 160°C μέχρι να σκληρύνουν. Μεταφέρετε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε να κρυώσει εντελώς.

  • Βήμα 4

    Για τη γέμιση, συνδυάστε την κρέμα τυριού με φύλλα βοτάνων, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

  • Βήμα 5

    Μεταφέρετε το αντικολλητικό χαρτί με το σπανάκι σε αλουμινόχαρτο (πιο εύκολο για να γίνουν ρολάκια). Βάλτε τη γέμιση ισόποσα, αφήνοντας περίπου 1 εκ. κενό. Προσθέστε κομμάτια καπνιστού σολομού από πάνω και βάλτε τα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Τα ρολά σπανάκι με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού είναι έτοιμα για σερβίρισμα ως κρύο ορεκτικό.

    Περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές με σπανάκι[EK1]  και γευστικές Bonduelle συνταγές [EK2] για όλη την οικογένεια. 

     

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description