Βήματα προετοιμασίας
-
Βάλτε στο μπλέντερ το ξεπαγωμένο σπανάκι με τα φύλλα βασιλικού, τους κρόκους και το αλάτι μέχρι να γίνει πουρές.
-
Φτιάξτε σε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού και βάλτε τα στον πουρέ σπανάκι. Χωρίστε σε ίσες μερίδες τον πουρέ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήστε για 15 λεπτά σε φούρνο στους 160°C μέχρι να σκληρύνουν. Μεταφέρετε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
-
Για τη γέμιση, συνδυάστε την κρέμα τυριού με φύλλα βοτάνων, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
-
Μεταφέρετε το αντικολλητικό χαρτί με το σπανάκι σε αλουμινόχαρτο (πιο εύκολο για να γίνουν ρολάκια). Βάλτε τη γέμιση ισόποσα, αφήνοντας περίπου 1 εκ. κενό. Προσθέστε κομμάτια καπνιστού σολομού από πάνω και βάλτε τα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Τα ρολά σπανάκι με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού είναι έτοιμα για σερβίρισμα ως κρύο ορεκτικό.
Περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές με σπανάκι[EK1] και γευστικές Bonduelle συνταγές [EK2] για όλη την οικογένεια.