1. >Syntages
  2. >Ρολάκια από σπανάκι, καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και σκόρδο με βότανα

Ρολάκια από σπανάκι, καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και σκόρδο με βότανα

Ένα κρύο ορεκτικό…σαν πίνακας ζωγραφικής!
Προσιτό
4 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
450g φύλλα Σπανάκι Bonduelle

3 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)

250 γρ. καπνιστός σολομός

250 γρ. κρέμα τυριού

1 λεμόνι

Λίγο θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό και άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι
Συστατικά για 4 άτομα
450g φύλλα Σπανάκι Bonduelle

3 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)

250 γρ. καπνιστός σολομός

250 γρ. κρέμα τυριού

1 λεμόνι

Λίγο θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό και άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι
  1. βήμα 1
    Βάλτε στο μπλέντερ το ξεπαγωμένο σπανάκι με τα φύλλα βασιλικού, τους κρόκους και το αλάτι μέχρι να γίνει πουρές.
  2. βήμα 2
    Φτιάξτε σε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού και βάλτε τα στον πουρέ σπανάκι. Χωρίστε σε ίσες μερίδες τον πουρέ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  3. βήμα 3
    Ψήστε για 15 λεπτά σε φούρνο στους 160°C μέχρι να σκληρύνουν. Μεταφέρετε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
  4. βήμα 4
    Για τη γέμιση, συνδυάστε την κρέμα τυριού με φύλλα βοτάνων, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  5. βήμα 5
    Μεταφέρετε το αντικολλητικό χαρτί με το σπανάκι σε αλουμινόχαρτο (πιο εύκολο για να γίνουν ρολάκια). Βάλτε τη γέμιση ισόποσα, αφήνοντας περίπου 1 εκ. κενό. Προσθέστε κομμάτια καπνιστού σολομού από πάνω και βάλτε τα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Τα ρολά σπανάκι με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού είναι έτοιμα για σερβίρισμα ως κρύο ορεκτικό. Περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές με σπανάκι[EK1] και γευστικές Bonduelle συνταγές [EK2] για όλη την οικογένεια.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Μπορείτε να στραγγίξετε το επιπλέον νερό από το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος