1. >Syntages
  2. >Ρολό κιμά με πουρέ αρακά

Ρολό κιμά με πουρέ αρακά

Τέλειο για ξεχωριστές, οικογενειακές στιγμές
Πολύπλοκο
4 άτομα
80 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
2 πακέτα (1,5kg) αρακά έξτρα φίνο στον ατμό Bonduelle

50g βούτυρο

Γαρίφαλο

Σπόροι μουστάρδας

1 κιλό πουρέ χοιρινού

300g πουρέ κάστανο

250g μπέϊκον

Mια χούφτα αποξηραμένα δαμάσκηνα

100ml κονιάκ

50ml ελαιόλαδο

Aλάτι

Δεντρολίβανο

Χυμός πορτοκάλι
Συστατικά για 4 άτομα
2 πακέτα (1,5kg) αρακά έξτρα φίνο στον ατμό Bonduelle

50g βούτυρο

Γαρίφαλο

Σπόροι μουστάρδας

1 κιλό πουρέ χοιρινού

300g πουρέ κάστανο

250g μπέϊκον

Mια χούφτα αποξηραμένα δαμάσκηνα

100ml κονιάκ

50ml ελαιόλαδο

Aλάτι

Δεντρολίβανο

Χυμός πορτοκάλι
  1. βήμα 1
    Πρώτα μαρινάρετε μια χούφτα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε κονιάκ από το προηγούμενο βράδυ. Κατόπιν, κόβετε το χοιρινό με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος του οστού και παίρνετε μια λεπτή φέτα κρέατος.
  2. βήμα 2
    Βάλτε μερικούς σπόρους μουστάρδας μαζί με 5-6 σκελίδες και λίγο αλάτι πάνω από το κρέας. Εφαρμόστε την πάστα κάστανο, απλώνοντας ομοιόμορφα. Ρίξτε τον αρακά Vapeur απευθείας από το παγωμένο σακουλάκι (περίπου τον μισό) και τα δαμάσκηνα.
  3. βήμα 3
    Τυλίξτε το ρολό κρέατος σε κομμάτια μπέικον, μαζί με δεντρολίβανο.
  4. βήμα 4
    Σε ένα ταψί, βάλτε λίγο λάδι και κονιάκ και τοποθετήστε το ρολό κρέατος. Ψήστε στο φούρνο στους 180°C για 1-1.5 ώρα.
  5. βήμα 5
    Βάλτε τον υπόλοιπο αρακά (μισή σακούλα) στο τηγάνι με λίγο βούτυρο, αλάτι και μερικές σκελίδες σκόρδο. Μετά από 3 λεπτά, βάλτε τον σε ένα μπολ και χτυπήστε τον με ένα μίξερ χειρός, προσθέτοντας sour cream και χυμό πορτοκαλιού.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος