Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Ρολό κιμά με πουρέ αρακά

Τέλειο για ξεχωριστές, οικογενειακές στιγμές

Βήματα προετοιμασίας

  • Πρώτα μαρινάρετε μια χούφτα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε κονιάκ από το προηγούμενο βράδυ. Κατόπιν, κόβετε το χοιρινό με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος του οστού και παίρνετε μια λεπτή φέτα κρέατος.

  • Βάλτε μερικούς σπόρους μουστάρδας μαζί με 5-6 σκελίδες και λίγο αλάτι πάνω από το κρέας. Εφαρμόστε την πάστα κάστανο, απλώνοντας ομοιόμορφα. Ρίξτε τον αρακά Vapeur απευθείας από το παγωμένο σακουλάκι (περίπου τον μισό) και τα δαμάσκηνα.

  • Τυλίξτε το ρολό κρέατος σε κομμάτια μπέικον, μαζί με δεντρολίβανο.

  • Σε ένα ταψί, βάλτε λίγο λάδι και κονιάκ και τοποθετήστε το ρολό κρέατος. Ψήστε στο φούρνο στους 180°C για 1-1.5 ώρα.

  • Βάλτε τον υπόλοιπο αρακά (μισή σακούλα) στο τηγάνι με λίγο βούτυρο, αλάτι και μερικές σκελίδες σκόρδο. Μετά από 3 λεπτά, βάλτε τον σε ένα μπολ και χτυπήστε τον με ένα μίξερ χειρός, προσθέτοντας sour cream και χυμό πορτοκαλιού.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Ρολό κιμά με πουρέ αρακά
4 άτομα πάνω από 45' Πρόκληση
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 2 πακέτα (1,5kg) αρακά έξτρα φίνο στον ατμό Bonduelle
  • 50g βούτυρο
  • Γαρίφαλο
  • Σπόροι μουστάρδας
  • 1 κιλό πουρέ χοιρινού
  • 300g πουρέ κάστανο
  • 250g μπέϊκον
  • Mια χούφτα αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 100ml κονιάκ
  • 50ml ελαιόλαδο
  • Aλάτι
  • Δεντρολίβανο
  • Χυμός πορτοκάλι
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Πρώτα μαρινάρετε μια χούφτα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε κονιάκ από το προηγούμενο βράδυ. Κατόπιν, κόβετε το χοιρινό με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος του οστού και παίρνετε μια λεπτή φέτα κρέατος.

  • Βήμα 2

    Βάλτε μερικούς σπόρους μουστάρδας μαζί με 5-6 σκελίδες και λίγο αλάτι πάνω από το κρέας. Εφαρμόστε την πάστα κάστανο, απλώνοντας ομοιόμορφα. Ρίξτε τον αρακά Vapeur απευθείας από το παγωμένο σακουλάκι (περίπου τον μισό) και τα δαμάσκηνα.

  • Βήμα 3

    Τυλίξτε το ρολό κρέατος σε κομμάτια μπέικον, μαζί με δεντρολίβανο.

  • Βήμα 4

    Σε ένα ταψί, βάλτε λίγο λάδι και κονιάκ και τοποθετήστε το ρολό κρέατος. Ψήστε στο φούρνο στους 180°C για 1-1.5 ώρα.

  • Βήμα 5

    Βάλτε τον υπόλοιπο αρακά (μισή σακούλα) στο τηγάνι με λίγο βούτυρο, αλάτι και μερικές σκελίδες σκόρδο. Μετά από 3 λεπτά, βάλτε τον σε ένα μπολ και χτυπήστε τον με ένα μίξερ χειρός, προσθέτοντας sour cream και χυμό πορτοκαλιού.