Γιορτινό ορεκτικό με κόκκινα φασόλια
Μια αναπάντεχα γευστική συνταγή!
Πολύπλοκο
8 άτομα
46 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 8 άτομα
2 κονσέρβες (800g) κόκκινα φασόλια Bonduelle
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
100g καρύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ. σ. ξύδι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Μία χούφτα σπόρους ροδιού
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
100g καρύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ. σ. ξύδι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Μία χούφτα σπόρους ροδιού
Αλάτι
Πιπέρι
Συστατικά για 8 άτομα
2 κονσέρβες (800g) κόκκινα φασόλια Bonduelle
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
100g καρύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ. σ. ξύδι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Μία χούφτα σπόρους ροδιού
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
100g καρύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ. σ. ξύδι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Μία χούφτα σπόρους ροδιού
Αλάτι
Πιπέρι
- βήμα 1Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι στα 4 και ψιλοκόψτε το. Κόψτε και πολτοποιήστε το σκόρδο. Ψιλοκόψτε τα κλωνάρια του μαϊντανού και του κόλιανδρου. Προσθέστε τα φύλλα τους στο σκόρδο και λιώστε τα μαζί. Φυλάξτε λίγη ποσότητα για το τέλος. Ανακατέψτε το μείγμα σκόρδου με αλάτι και πιπέρι σε ένα μίξερ, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- βήμα 2Αλέστε τα καρύδια και βάλτε στην άκρη μερικά για το ντεκόρ.
- βήμα 3Βάλτε τα φασόλια σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και αφήστε τα να στραγγίξουν. Βάλτε τη σως στην άκρη.
- βήμα 4Βάλτε βούτυρο στο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το για 2-3. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μαγειρέψτε για άλλα 3. Ανακατέψτε το μείγμα σκόρδου με το κρεμμύδι, βάλτε ξύδι και τα καρύδια και προσθέστε 2-3 κ.σ. σως από τα φασόλια.
- βήμα 5Προσθέστε προσεκτικά τα φασόλια. Βάλτε λίγο μείγμα σκόρδου από πάνω. Αφήστε το για 20-30 και σερβίρετέ το, γαρνίροντάς το με καρύδια και ρόδι. Έτοιμο!
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Αυτό το πεντανόστιμο κρύο ορεκτικό πάει τέλεια σε κάθε γιορτινό τραπέζι! Σερβίρετε με τορτίγια ή πίτα.
Ανακαλύψτε επίσης