ΛΑΧΑΝΙSTAS Μίνι κεϊκάκια με Texas Mix
Μικρές μπουκιές απόλαυσης!
Πολύπλοκο
4 άτομα
40 λεπτά
Φτηνό
Συστατικά
για 4 άτομα
Για τα κεϊκάκια:
1 κονσέρβα (340 g) Texas Mix Bonduelle
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.σ. μπέικιν
2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
Λίγο φρέσκο θυμάρι
50 γρ. Κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
180 τριμμένο κεφαλοτύρι
180 ml γάλα, και λίγο ακόμη για την επάλειψη
Χυμό ενός μικρού λεμονιού
Για την πικάντικη Συνοδευτική σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια (προαιρετικό):
3 μέτρια ξηρά κόκκινα κρεμμύδια
1 πιπερίτσα chilli ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. Καστανή ζάχαρη
50 ml βαλσάμικο
50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα (340 g) Texas Mix Bonduelle
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.σ. μπέικιν
2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
Λίγο φρέσκο θυμάρι
50 γρ. Κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
180 τριμμένο κεφαλοτύρι
180 ml γάλα, και λίγο ακόμη για την επάλειψη
Χυμό ενός μικρού λεμονιού
Για την πικάντικη Συνοδευτική σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια (προαιρετικό):
3 μέτρια ξηρά κόκκινα κρεμμύδια
1 πιπερίτσα chilli ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. Καστανή ζάχαρη
50 ml βαλσάμικο
50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
Συστατικά για 4 άτομα
Για τα κεϊκάκια:
1 κονσέρβα (340 g) Texas Mix Bonduelle
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.σ. μπέικιν
2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
Λίγο φρέσκο θυμάρι
50 γρ. Κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
180 τριμμένο κεφαλοτύρι
180 ml γάλα, και λίγο ακόμη για την επάλειψη
Χυμό ενός μικρού λεμονιού
Για την πικάντικη Συνοδευτική σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια (προαιρετικό):
3 μέτρια ξηρά κόκκινα κρεμμύδια
1 πιπερίτσα chilli ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. Καστανή ζάχαρη
50 ml βαλσάμικο
50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα (340 g) Texas Mix Bonduelle
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.σ. μπέικιν
2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
Λίγο φρέσκο θυμάρι
50 γρ. Κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
180 τριμμένο κεφαλοτύρι
180 ml γάλα, και λίγο ακόμη για την επάλειψη
Χυμό ενός μικρού λεμονιού
Για την πικάντικη Συνοδευτική σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια (προαιρετικό):
3 μέτρια ξηρά κόκκινα κρεμμύδια
1 πιπερίτσα chilli ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. Καστανή ζάχαρη
50 ml βαλσάμικο
50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
- βήμα 1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη μουστάρδα, την πάπρικα, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. φυλλαράκια θυμάρι σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, ενοποιούμε τα κυβάκια βούτυρου πλάθοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.
- βήμα 2Προσθέτουμε το περισσότερο τυρί και την κονσέρβα Texas Mix στραγγισμένη. Ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε μέσα στη ζύμη, και δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να κολλάει ελαφρά.
- βήμα 3Τοποθετούμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε 2-3 φορές για να μαλακώσει και τη χωρίζουμε σε 10 μπαλίτσες. Πλάθουμε και καλοσχηματίζουμε τις μπαλίτσες και τις τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- βήμα 4Αλείφουμε την καθεμιά με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, πάπρικα και λίγα φυλλαράκια θυμάρι. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να χρυσαφίσουν.
- βήμα 5Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με τη σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια.
- βήμα 6Για τη σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτοντας το κομμένο chilli και τη δάφνη.
- βήμα 7Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν σκουρόχρωμη απόχρωση. 3Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε βράζοντας ακόμη 30 λεπτά ή εως ότου η σάλτσα μας δέσει σαν σιρόπι.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
Εύκολο
Μέτριο
Δύσκολο
< 15 Λεπτά
15 - 45 Λεπτά
45 m και +
ΛΑΧΑΝΙSTAS Σουφλέ κοτόπουλου με κριθάρι και πράσινα φασολάκια
Μια γευστική έκπληξη- έκρηξη πρωτεϊνης για τους αγαπημένους σας
ΛΑΧΑΝΙSTAS Σούπα μινεστρόνε με σπανάκι & κόκκινα φασόλια
Βουτιά στη γευστική θαλπωρή! TIP: Η σούπα, εκτός από ζεστή, τρώγεται ευχάριστα και κρύα, με διακόσμηση φρέσκου βασιλικού
ΛΑΧΑΝΙSTAS Ισπανικό κοτόπουλο με chorizo και ρύζι
Αυτό το Ισπανικό κοτόπουλο με chorizo και ρύζι είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή γεμάτη χρώμα και νοστιμιά, εμπνευσμένη από την ισπανική κουζίνα. Δείτε πώς το ισπανικό μείγμα με ρύζι της Bonduelle φέρνει την Ισπανία στο τραπέζι σας.
Ανακαλύψτε επίσης