Πρέπει να αποδεχτείτε cookies από το Youtube για να δείτε αυτό το βίντεο
Κεφτέδες από αρακά με θυμάρι και μέλι
Μια απίστευτη γεύση!
Εύκολο
4 άτομα
15 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
400g αρακά έξτρα φίνο στον ατμό Bonduelle
2 αυγά
100g τριμμένο κίτρινο τυρί
1 ποτήρι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 ποτήρι light κρέμα γάλακτος
8 κ. σ. μέλι
1-2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο θυμάρι
4 κ. σ. κρέμα βαλσάμικου
2 κ. σ. λάδι
Αλάτι
Συστατικά για 4 άτομα
400g αρακά έξτρα φίνο στον ατμό Bonduelle
2 αυγά
100g τριμμένο κίτρινο τυρί
1 ποτήρι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 ποτήρι light κρέμα γάλακτος
8 κ. σ. μέλι
1-2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο θυμάρι
4 κ. σ. κρέμα βαλσάμικου
2 κ. σ. λάδι
Αλάτι
Συνταγή που φτιάχτηκε με
Aρακάς
βήμα 1
Ξεπαγώστε τον αρακά και βράστε τον σε αλατισμένο νερό για 3-5 μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε τον ζωμό σε άλλο δοχείο. Βάλτε στον αρακά το σκόρδο και το θυμάρι, λιώστε τα στο μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέστε αλάτι.
βήμα 2
Χωριστά, ανακατέψτε την κρέμα με το αλεύρι, το τυρί και τα αυγά. Βάλτε τα δύο μείγματα μαζί και προσθέστε λίγο ζωμό αν χρειαστεί. Τηγανίστε τους κεφτέδες για 3-5 σε λάδι για τηγάνι και από τις δύο πλευρές.
βήμα 3
Για τη σως, συνδυάστε μέλι με κρέμα βαλσάμικου και ρίξτε τη πάνω στους κεφτέδες μόλις τους σερβίρετε.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με σιρόπι σφενδάμου ή μαρμελάδα μούρων.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος▶
Λαχανικά της Άνοιξης με ελαφριά γεύση μο...
Ονειρική συνταγή για λαχανικά της Άνοιξης με ελαφριά γεύση μουστάρδας. Ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις.
ΛΑΧΑΝΙSTAS Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι
Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με φρέσκια γεύση και ασιατικό άρωμα.