Πρέπει να αποδεχτείτε cookies από το Youtube για να δείτε αυτό το βίντεο
Κλειστή πίτα με μανιτάρια και κοτόπουλο.
Εντυπωσιάστε στο γιορτινό τραπέζι!
Πολύπλοκο
4 άτομα
46 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
Για τη γέμιση:
1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle
100g πολύ λεπτά πράσινα φασολάκια Bonduelle
200g καρότα Bonduelle
4 μπούτια κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
300g κρέμα γάλακτος 33%
20g βούτυρο
40g αλεύρι
Λίγο άνηθο
Ζύμη:
1 πακέτο έτοιμης ζύμης χωρίς μαγιά
Αλάτι
Πιπέρι
Συστατικά για 4 άτομα
Για τη γέμιση:
1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle
100g πολύ λεπτά πράσινα φασολάκια Bonduelle
200g καρότα Bonduelle
4 μπούτια κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
300g κρέμα γάλακτος 33%
20g βούτυρο
40g αλεύρι
Λίγο άνηθο
Ζύμη:
1 πακέτο έτοιμης ζύμης χωρίς μαγιά
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή που φτιάχτηκε με
Πολύ λεπτά πράσινα φασολάκια
βήμα 1
Αφήστε την έτοιμη ζύμη εκτός κατάψυξης μέχρι να ξεπαγώσει, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί.
βήμα 2
Ετοιμάστε τη γέμιση: Βράστε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε νερό και μόλις μαλακώσουν, ξεχωρίστε το κρέας από τα κόκαλα.
βήμα 3
Τσιγαρίστε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα λεπτά φασολάκια και προσθέστε τον άνηθο. Βάλτε μαζί με τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τα καροτάκια.
βήμα 4
Ετοιμάστε σως από τον ζωμό: βάλτε στο τηγάνι το αλεύρι με λίγο βούτυρο, προσθέστε 200ml ζωμό και κρέμα γάλακτος και αφήστε τα μέχρι να δέσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μοίραστε τη ζύμη σε 3 μέρη.
βήμα 5
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το 1/3 της ζύμης και από πάνω λίγη γέμιση. Συνεχίζετε, βάζοντας εναλλάξ γέμιση και ζύμη, κλείνοντας την πίτα σας με το τελευταίο 1/3 της ζύμης.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Η κλασσική κλειστή πίτα είναι καλύτερη αν προσθέσεις βρασμένο ρύζι. Είναι όμως και πεντανόστιμη με τριμμένο τυρί.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος▶
ΛΑΧΑΝΙSTAS Γεμιστά ρολά μελιτζάνας με αν...
Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα!
ΛΑΧΑΝΙSTAS Σουφλέ με πουρέ λαχανικών και...
Λαχταριστό ΛΑΧΑΝΙSTAS σουφλέ με πουρέ λαχανικών και σαλάμι αέρος με την υπογραφή του Βασίλη Καλλίδη ...