1. >Syntages
  2. >Κρεατόπιτα με καλαμπόκι και τσίλι

Κρεατόπιτα με καλαμπόκι και τσίλι

Γευστική πίτα με πλούσια γέμιση!
Πολύπλοκο
4 άτομα
50 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
2 κονσέρβες (330g) Gold καλαμπόκι με τσίλι Bonduelle

250 g μπέϊκον

2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

400g κιμά

βούτυρο

100g τοματοχυμό

Mοσχοκάρυδο, αλάτι

Σκόρδο

1 αυγό

200g ζύμη

50g τυρί τσένταρ

Xυμό από 1 λάϊμ

Λίγη sour cream

Φασκόμηλο
Συστατικά για 4 άτομα
2 κονσέρβες (330g) Gold καλαμπόκι με τσίλι Bonduelle

250 g μπέϊκον

2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

400g κιμά

βούτυρο

100g τοματοχυμό

Mοσχοκάρυδο, αλάτι

Σκόρδο

1 αυγό

200g ζύμη

50g τυρί τσένταρ

Xυμό από 1 λάϊμ

Λίγη sour cream

Φασκόμηλο
  1. βήμα 1
    Κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια και τηγανίστε τα σε λίγο βούτυρο. Προσθέστε τον κιμά με λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και το σκόρδο.
  2. βήμα 2
    Πάνω από το μείγμα, προσθέστε το καλαμπόκι με τσίλι της Bonduelle. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αναμείξτε με ένα ολόκληρο αυγό.
  3. βήμα 3
    Ξεχωριστά, ετοιμάστε μια λωρίδα ζύμης με έναν πλάστη.
  4. βήμα 4
    Σε ένα πυρίμαχο δοχείο, τοποθετήστε το περιεχόμενο, το τσένταρ και το ξύσμα από ένα μοσχολέμονο. Καλύψτε με τη ζύμη που είναι ελαφρά τσαλακωμένη στη μέση και στις άκρες. Με ένα πινέλο, προσθέστε ένα λεπτό στρώμα από sour cream, έτσι ώστε η ζύμη να μην στεγνώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  5. βήμα 5
    Διακοσμήστε με μερικά πράσινα φύλλα φασκόμηλου και ψήστε στους 180 ° C για 20.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος