ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαχταριστή τάρτα αρακά με γιαούρτι
Πλούσια μεσογειακή γεύση
Εύκολο
4 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
Για τη γέμιση:
200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς έξτρα φίνος Bonduelle
400 γρ. γιαούρτι
300γρ. φέτα
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρέσκια μέντα ή δυόσμος
Λίγο αλάτι
Για την τάρτα:
250 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς έξτρα φίνος Bonduelle
400 γρ. γιαούρτι
300γρ. φέτα
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρέσκια μέντα ή δυόσμος
Λίγο αλάτι
Για την τάρτα:
250 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
Συστατικά για 4 άτομα
Για τη γέμιση:
200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς έξτρα φίνος Bonduelle
400 γρ. γιαούρτι
300γρ. φέτα
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρέσκια μέντα ή δυόσμος
Λίγο αλάτι
Για την τάρτα:
250 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς έξτρα φίνος Bonduelle
400 γρ. γιαούρτι
300γρ. φέτα
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρέσκια μέντα ή δυόσμος
Λίγο αλάτι
Για την τάρτα:
250 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
- βήμα 1Ξεκινάμε με τη βάση της τάρτας, αναμιγνύοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- βήμα 2Αφού λιώσουν τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας ελαφρά με με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- βήμα 3Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά.
- βήμα 4Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το κορν φλάουρ, καλά για να μη σβολιάσει.
- βήμα 5Σε μεγαλύτερο μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, τη φέτα τριμμένη, την κόκκινη πιπεριά, το μοσχοκάρυδο, τη μέντα ή το δυόσμο και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε και το γάλα με το κορν φλάουρ που έχουμε ήδη ανακατέψει.
- βήμα 6Τέλος, ρίχνουμε 200 γρ. κατεψυγμένο αρακά έξτρα φίνο Bonduelle και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.
- βήμα 7Ρίχνουμε τη γέμιση επάνω στην βάση της τάρτας μας και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C για ακόμη 25 λεπτά.
- βήμα 8Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε σε ομοιόμορφα μεγάλα κομμάτια!