βήμα 1
Κόβουμε το χοιρινό και το κοτόπουλο σε μεγάλα κυβάκια και το μπέικον σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο τον μαϊντανό και την πιπεριά τσίλι. Κόβουμε το λεμόνι στα 2.
βήμα 2
Σοτάρουμε το χοιρινό σε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα wok και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε και το κοτόπουλο με το μπέϊκον. Αλατοπιπερώνουμε.
βήμα 3
Αποσύρουμε τα κρεατικά και τοποθετούμε στο wok το ρύζι με τα λαχανικά. Πρώτα ρίχνουμε το βούτυρο, λίγο λάδι και έπειτα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε σαφράν, κουρκουμά και πάπρικα εάν επιθυμούμε, και αλατοπιπερώνουμε.
βήμα 4
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά με τα καρότα. Εάν χρειαστεί, συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό, ή ζεστό νερό, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι μας, αλλά αποφεύγοντας να ανακατεύουμε συνέχεια. 5 λεπτά πριν είναι έτοιμο το ρύζι, τοποθετούμε τα μύδια, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, και διακοσμούμε με μαϊντανό, και θυμάρι. Κλείνουμε με ένα καπάκι για λίγο να ανακατευτούν όλα τα αρώματα και έπειτα σερβίρουμε.