βήμα 1
Για να ετοιμάσετε μια κλασσική ζύμη, ρίξτε ζεστό νερό σε ένα κεραμικό μπολ και διαλύστε λίγη μαγιά, αλάτι και ζάχαρη. Αφήστε το μέχρι να δείτε αφρό στην επιφάνεια. Μετά, προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα.
βήμα 2
Ζυμώστε απαλά τη ζύμη και αφήστε τη 1 ώρα σε ένα ζεστό μέρος. Θα πρέπει να γίνει διπλάσια και ελαστική.
βήμα 3
Βράστε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 1 και λιώστε τα μισά σε μίξερ.
βήμα 4
Στην έτοιμη ζύμη για τα pancakes, βάλτε τον πουρέ αρακά, αρακά, λίγο χυμό τομάτας και τηγανίστε για 2-3 μέχρι να γίνουν και από τις δύο πλευρές.
βήμα 5
Στη sour cream, προσθέστε τις κομμένες λιαστές τομάτες.
βήμα 6
Σερβίρετε 2-3 pancakes ανά μερίδα, με λίγη κρέμα τυριού από πάνω.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε την κλασσική ζύμη, τότε ακολουθήστε μια γρήγορη συνταγή, με γιαούρτι ή γάλα. Μπορείτε να προσθέσετε αρωματικό λάδι, για να εμπλουτίσετε τη γεύση της. Είναι σημαντικό να μην ψήσετε παραπάνω τα pancakes, γιατί θα στεγνώσουν.