1. >Syntages
  2. >Πίτσα με σπανάκι και μανιτάρια

Πίτσα με σπανάκι και μανιτάρια

100% vegetarian, 100% απόλαυση! Αυτή η ονειρική πίτσα με σπανάκι και μανιτάρια θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Προσιτό
4 άτομα
46 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
375g φύλλα σπανάκι Bonduelle

1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle

½ κ. σ. ζάχαρη

5g μαγιά

1κ. σ. αλάτι

800g αλεύρι ολικής αλέσεως

50ml ελαιόλαδο

800g αλεσμένες τομάτες

100g τοματίνια

1 κρεμμύδι

1 ματσάκι βασιλικό
Συστατικά για 4 άτομα
375g φύλλα σπανάκι Bonduelle

1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle

½ κ. σ. ζάχαρη

5g μαγιά

1κ. σ. αλάτι

800g αλεύρι ολικής αλέσεως

50ml ελαιόλαδο

800g αλεσμένες τομάτες

100g τοματίνια

1 κρεμμύδι

1 ματσάκι βασιλικό
  1. βήμα 1
    Σε ½ λίτρο ζεστό νερό διαλύστε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάλτε σταδιακά αλεύρι μέχρι να μην κολλάει πια. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 μερίδες. Κάντε τη ζύμη μπαλίτσες και με μία πετσέτα αφήστε τις σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Ξεπαγώστε το σπανάκι.
  2. βήμα 2
    Ετοιμάστε τον χυμό τομάτας: βάλτε τις τομάτες στο μίξερ με φύλλα βασιλικού, αλάτι και ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. βήμα 3
    Απλώστε τα ζυμαράκια (κυκλικά ή ορθογώνια, αναλόγως το ταψί) σε 5-7mm πάχος.
  4. βήμα 4
    Κόψτε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια και τσιγαρίστε τα σε τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, ρίξτε τα μανιτάρια και τα φύλλα σπανάκι και τσιγαρίστε για άλλα 5-7. Βάλτε στα ζυμαράκια τη σάλτσα τομάτας και από πάνω το σπανάκι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.
  5. βήμα 5
    1 λεπτό πριν ετοιμαστεί η πίτσα, βάλτε πάνω τοματίνια, κομμένα στη μέση. Η λαχταριστή πίτσα με σπανάκι και μανιτάρια είναι έτοιμη για σερβίρισμα. *Η ποσότητα της ζύμης (6 μερίδες) υπολογίζεται για πίτσες 6 τεμαχίων. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για 6 μήνες. Περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές με σπανάκι και ονειρικές Bonduelle συνταγές για το απόλυτο γευστικό ταξίδι.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Μπορείτε να πλάσετε την πίτσα με τα χέρια σας. Κρατήστε τη ζύμη στα χέρια σας κάθετα από τις άκρες και γυρίστε τη κυκλικά στον αέρα. Η ζύμη θα ανοίξει μόνη της από τη βαρύτητα.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος