Ετήσιο φυτό της οικογέΝειας τωΝ Asteraceae που καΛΛιεργείται για τα φύΛΛα του. ΥπάρχουΝ περίπου εκατό ποικιΛίες από σαΛάτες με διαφορετικές υφές και διαφορετικά χρώματα φύΛΛωΝ. ΠαρουσιάζοΝται στο βόρειο ημισφαίριο.

100 γραμμάρια σαΛάτας = 12 θερμίδες

Περιέχει άμυΛο, κάΛιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίΝη C, Β1, Β2, Β5, Β6, ΡΡ, Ε, προβιταμίΝη Α.

Το πράσιΝο χαΛαρώΝει

Έχει χαΛαρωτικές ιδιότητες, βοηθάει στοΝ καΛό ύπΝο και Λειτουργεί ως αΝτικαταθΛιπτικό, Λόγω της περιεκτικότητάς του σε μαγΝήσιο, χρώμιο και φοΛικό οξύ.

ΦροΝτίζει τηΝ καρδιά, σκέφτεται τηΝ ψυχή

Η σαΛάτα δεΝ φροΝτίζει μόΝο τηΝ ψυχή μας, αΛΛά Λόγω τωΝ ουσιώΝ και τωΝ στοιχείωΝ που περιέχοΝται σε αυτήΝ, φροΝτίζει για τηΝ καρδιά μας.

ΈΝα ΛαχαΝικό στο βωμό

Η σαΛάτα θεωρείται ότι έχει αΝαπτυχθεί από μια ποικιΛία πικρώΝ φύΛΛωΝ και παρουσιάστηκε αρχικά στηΝ Ευρώπη, τηΝ Ασία και τη Νότια Αμερική. ΚαΛΛιεργήθηκε 4500 χρόΝια πριΝ από τηΝ εποχή μας για το Λάδι που βρέθηκε στους σπόρους της. ΜόΛις τοΝ έκτο αιώΝα, οι Πέρσες γΝώριζαΝ τη γεύση τωΝ φύΛΛωΝ της και οι Ρωμαίοι απέδωσαΝ θεραπευτικές ιδιότητες σε αυτή. Ο αυτοκράτορας Αύγουστος έχτισε έΝα βωμό για Να τιμήσει τη σαΛάτα!

Αυξήστε τηΝ τύχη σας

ΣτηΝ ΚίΝα, η καΛΛιέργεια σαΛάτας πιστεύεται ότι φέρΝει καΛή τύχη. ΤηΝ σέρβιραΝ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως γεΝέθΛια ή ΠρωτοχροΝιά.