Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Η μπάμια

Η κατανάλωση της μπάμιας, λαχανικού καταγωγής από Αφρική, είναι κυρίως συχνή στην ινδική, την ανατολική και την κρητική κουζίνα.

100 g μπάμιες = 31 θερμίδες

Περιέχει β-καροτένιο και υγιεινά, ακόρεστα λιπαρά.

Μαγειρική τέχνη

Οι μπάμιες είναι μακριές, πράσινες και χνουδωτές. Μοιάζουν με τσίλι στο σχήμα, αλλά είναι μέρος της ίδιας οικογένειας με τον ιβίσκο. Η άψητη μπάμια μαγειρεύεται ακριβώς όπως τα φασόλια. Τα πιο δημοφιλή πιάτα μπάμιας είναι σε σούπες λαχανικών ή λαδερές, με σάλτσα τομάτας. Το ιαπωνικό πιάτο μπάμιες tempura σερβίρεται με σάλτσα σόγιας. Οι μπάμιες είναι επίσης πολύ ωραίες ωμές. Πρέπει μόνο να πλυθούν. Δεν χρειάζεται να τις καθαρίζετε από το κέλυφος.

Το υποκατάστατο του καφέ

Τα φασόλια περιέχουν υγιεινά, ακόρεστα λίπη, όπως το ελαϊκό οξύ - ένα λιπαρό οξύ λιπαρού οξέος ωμέγα-9 και ωμέγα-6 λινολεϊκό οξύ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του καφέ. Τα λίπη τους χρησιμοποιούνται επίσης στην παραγωγή μαργαρίνης.

Για τον πόνο στο στομάχι

Εκτός από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα, η βλέννα που εκκρίνουν, βοηθά στον στομαχόπονο και τις καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμες για την παρασκευή σούπας και σάλτσας για όσους πάσχουν από τέτοιου είδους πόνους.Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description