Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Το wasabi

Το Wasabi, το ιαπωνικό χρένο, είναι ένα φυτό της οικογένειας των σταυροφόρων φυτών, πλούσιο σε βιταμίνες. Το φυτό αναπτύσσεται σε φυσικό περιβάλλον στις κοιλάδες των βουνών της Ιαπωνίας, αλλά μπορεί να βρεθεί σε φυτείες στον Καναδά, την Αυστραλία ή τις ΗΠΑ.

100 γραμμάρια Wasabi = 109 θερμίδες

Περιέχει προβιταμίνη Α, βιταμίνες Β, βιταμίνη C και μεταλλικά άλατα.

Μπαχαρικά από την ιαπωνική κουζίνα

Η φρεσκοκομμένη ρίζα καταναλώνεται όπως και το χρένο. Το Wasabi είναι πολύ πιο πικάντικο και έχει γεύση παρόμοια με το χρένο, ελαφρώς πικρή. Στην Ευρώπη, το φρέσκο ​​Wasabi είναι δύσκολο να αγοραστεί στα καταστήματα και συνήθως μπορείτε να το βρείτε υπό μορφή σκόνης, που μαζί με νερό σχηματίζει μια παχιά πάστα. Μπορεί επίσης να βρεθεί και σε μορφή έτοιμης πάστας.

Στην ιαπωνική κουζίνα, το wasabi αναμιγνύεται με σάλτσα σόγιας και είναι τέλειο για το σούσι. Το Wasabi σε συνδυασμό με τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σκόρδο και το κορίανδρο χρησιμοποιούνται για το μαρινάρισμα ψαριών ή του κρέατος.

Για όσους είναι γενναίοι, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως σάλτσα για κρέας ή τυρί.

Αντίδοτο για δηλητηρίαση

Για χιλιάδες χρόνια το Wasabi θεωρείτο αντίδοτο για την τροφική δηλητηρίαση (ιδιαίτερα από ψάρι) και οι επιστήμονες το έχουν αποδείξει. Έχει μυκητοκτόνες, αντισηπτικές και διουρητικές ιδιότητες. Διεγείρει τη γαστρική έκκριση και συνιστάται ως θεραπεία για τις καούρες. Το Wasabi είναι μια πηγή πολυφαινολών, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, και μειώνει την επίδραση των ελεύθερων ριζών.

Το Wasabi σημαίνει "ηλίανθος από τα βουνά". Το όνομα προέρχεται από όπου μεγαλώνει το φυτό. Λόγω των πολιτισμικών αλλαγών είναι όλο και πιο δύσκολο να το βρούμε στη φυσική του μορφή.Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description