Πίτσα με σπανάκι και μανιτάρια
100% vegetarian, 100% απόλαυση! Αυτή η ονειρική πίτσα με σπανάκι και μανιτάρια θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Προσιτό
4 άτομα
46 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
375g φύλλα σπανάκι Bonduelle
1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle
½ κ. σ. ζάχαρη
5g μαγιά
1κ. σ. αλάτι
800g αλεύρι ολικής αλέσεως
50ml ελαιόλαδο
800g αλεσμένες τομάτες
100g τοματίνια
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι βασιλικό
1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle
½ κ. σ. ζάχαρη
5g μαγιά
1κ. σ. αλάτι
800g αλεύρι ολικής αλέσεως
50ml ελαιόλαδο
800g αλεσμένες τομάτες
100g τοματίνια
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι βασιλικό
Συστατικά για 4 άτομα
375g φύλλα σπανάκι Bonduelle
1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle
½ κ. σ. ζάχαρη
5g μαγιά
1κ. σ. αλάτι
800g αλεύρι ολικής αλέσεως
50ml ελαιόλαδο
800g αλεσμένες τομάτες
100g τοματίνια
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι βασιλικό
1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle
½ κ. σ. ζάχαρη
5g μαγιά
1κ. σ. αλάτι
800g αλεύρι ολικής αλέσεως
50ml ελαιόλαδο
800g αλεσμένες τομάτες
100g τοματίνια
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι βασιλικό
- βήμα 1Σε ½ λίτρο ζεστό νερό διαλύστε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάλτε σταδιακά αλεύρι μέχρι να μην κολλάει πια. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 μερίδες. Κάντε τη ζύμη μπαλίτσες και με μία πετσέτα αφήστε τις σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Ξεπαγώστε το σπανάκι.
- βήμα 2Ετοιμάστε τον χυμό τομάτας: βάλτε τις τομάτες στο μίξερ με φύλλα βασιλικού, αλάτι και ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- βήμα 3Απλώστε τα ζυμαράκια (κυκλικά ή ορθογώνια, αναλόγως το ταψί) σε 5-7mm πάχος.
- βήμα 4Κόψτε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια και τσιγαρίστε τα σε τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, ρίξτε τα μανιτάρια και τα φύλλα σπανάκι και τσιγαρίστε για άλλα 5-7. Βάλτε στα ζυμαράκια τη σάλτσα τομάτας και από πάνω το σπανάκι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.
- βήμα 51 λεπτό πριν ετοιμαστεί η πίτσα, βάλτε πάνω τοματίνια, κομμένα στη μέση. Η λαχταριστή πίτσα με σπανάκι και μανιτάρια είναι έτοιμη για σερβίρισμα. *Η ποσότητα της ζύμης (6 μερίδες) υπολογίζεται για πίτσες 6 τεμαχίων. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για 6 μήνες. Περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές με σπανάκι και ονειρικές Bonduelle συνταγές για το απόλυτο γευστικό ταξίδι.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Μπορείτε να πλάσετε την πίτσα με τα χέρια σας. Κρατήστε τη ζύμη στα χέρια σας κάθετα από τις άκρες και γυρίστε τη κυκλικά στον αέρα. Η ζύμη θα ανοίξει μόνη της από τη βαρύτητα.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
Εύκολο
Μέτριο
Δύσκολο
< 15 Λεπτά
15 - 45 Λεπτά
45 m και +
Ορεκτικό λευκών φασολιών με πιπεριές και ελιές
Μεσογειακό και δυναμωτικό!
Ψητές πατάτες γεμιστές με σπανάκι και βότανα.
Μια πατάτα γεμάτη…απόλαυση!
Σούπα φασολιών με πιπεριές και καλαμπόκι
Δώσε άλλη νότα στη φασολάδα!
Ανακαλύψτε επίσης