1. >Syntages
  2. >ΛΑΧΑΝΙSTAS Φωλιές πατάτας με σπανάκι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Φωλιές πατάτας με σπανάκι

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό
Εύκολο
4 άτομα
15 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
Για τη γέμιση:

600 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι «φύλλο φύλλο» Bonduelle

1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

4 μεγάλα αυγά

1 κ.γ. αλάτι

Για τις φωλιές:

4 μεγάλες πατάτες (τριμμένες &, στραγγισμένες)

2 κ.σ. σπορέλαιο

Θυμάρι
Συστατικά για 4 άτομα
Για τη γέμιση:

600 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι «φύλλο φύλλο» Bonduelle

1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

4 μεγάλα αυγά

1 κ.γ. αλάτι

Για τις φωλιές:

4 μεγάλες πατάτες (τριμμένες &, στραγγισμένες)

2 κ.σ. σπορέλαιο

Θυμάρι
  1. βήμα 1
    Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο το σπανάκι και το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. βήμα 2
    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη βάση πατάτας ως εξής:Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τις πατάτες (που έχουμε ήδη τρίψει και στραγγίξει), το σπορέλαιο και το θυμάρι.
  3. βήμα 3
    Λαδώνουμε μια βάση για muffins και τοποθετούμε το μίγμα πατάτας, πιέζοντας με τα δάκτυλα ώστε να δημιουργηθούν μικρές φωλιές.
  4. βήμα 4
    Στο μίγμα με το σπανάκι, προσθέτουμε 4 αυγά και ανακατεύουμε.
  5. βήμα 5
    Γεμίζουμε τις φωλιές με το μίγμα σπανάκι.
  6. βήμα 6
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά.
  7. βήμα 7
    Ξεφορμάρουμε προσεκτικά αφού κρυώσουν ελαφρά, και σερβίρουμε προαιρετικά με μια κρέμα τυριού.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος