Πρέπει να αποδεχτείτε cookies από το Youtube για να δείτε αυτό το βίντεο
Πρέπει να αποδεχτείτε cookies από το Youtube για να δείτε αυτό το βίντεο
ΛΑΧΑΝΙSTAS Απολαυστικό σουφλέ σπανάκι
Βούτηξε στην απόλαυση!
Εύκολο
4 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
300 g κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
3 αυγά
300 ml γάλα
30 g βούτυρο
30 g παρμεζάνα
30 g αλεύρι
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Συστατικά για 4 άτομα
300 g κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
3 αυγά
300 ml γάλα
30 g βούτυρο
30 g παρμεζάνα
30 g αλεύρι
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Συνταγή που φτιάχτηκε με
Σπανάκι φύλλο-φύλλο
βήμα 1
Αποψύχουμε, στραγγίζουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε
βήμα 2
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγανάκι και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακτεύοντας συνεχώς
βήμα 3
Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα στο τηγάνι, αποφεύγοντας να σχηματιστούν σβώλοι. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από την εστία.
βήμα 4
Προσθέτουμε το σπανάκι, την τριμμένη παρμεζάνα και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε
βήμα 5
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους στο μίγμα του σπανακιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
βήμα 6
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη.Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.