1. >Syntages
  2. >ΛΑΧΑΝΙSTAS Kαλοκαιρινά ζυμαρικά με γαρίδες και σπανάκι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Kαλοκαιρινά ζυμαρικά με γαρίδες και σπανάκι

Μια θάλασσα γεύσεων &, αρωμάτων!
Προσιτό
2 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
100 g κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο-φύλλο Bonduelle

200 g ζυμαρικά (fusilli, penne)

150 g γαρίδες

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πιπεριά τσίλι

5 τοματίνια

Χυμό από 1/2 λάιμ

100 g παρμεζάνα τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο

50 ml λευκό κρασί

50 ml ζωμός λαχανικών

30 g βούτυρο και λίγο ακόμη για το αρχικό σοτάρισμα

Μια χούφτα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

θυμάρι

αλάτι

Πιπέρι
Συστατικά για 2 άτομα
100 g κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο-φύλλο Bonduelle

200 g ζυμαρικά (fusilli, penne)

150 g γαρίδες

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πιπεριά τσίλι

5 τοματίνια

Χυμό από 1/2 λάιμ

100 g παρμεζάνα τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο

50 ml λευκό κρασί

50 ml ζωμός λαχανικών

30 g βούτυρο και λίγο ακόμη για το αρχικό σοτάρισμα

Μια χούφτα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

θυμάρι

αλάτι

Πιπέρι
  1. βήμα 1
    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώστε τα.
  2. βήμα 2
    Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το τσίλι και τις γαρίδες. Ανακατεύουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το χυμό λάιμ και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το σπανάκι.
  3. βήμα 3
    Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο βαθύ τηγάνι, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα τοματίνια, το σχοινόπρασο και την τριμμένη παρμεζάνα.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος