1. >Syntages
  2. >ΛΑΧΑΝΙSTAS Μίνι κεϊκάκια με Texas Mix

ΛΑΧΑΝΙSTAS Μίνι κεϊκάκια με Texas Mix

Μικρές μπουκιές απόλαυσης!
Πολύπλοκο
4 άτομα
40 λεπτά
Φτηνό
Συστατικά
για 4 άτομα
Για τα κεϊκάκια:

1 κονσέρβα (340 g) Texas Mix Bonduelle

500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.σ. μπέικιν

2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα

Λίγο φρέσκο θυμάρι

50 γρ. Κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

180 τριμμένο κεφαλοτύρι

180 ml γάλα, και λίγο ακόμη για την επάλειψη

Χυμό ενός μικρού λεμονιού

Για την πικάντικη Συνοδευτική σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια (προαιρετικό):

3 μέτρια ξηρά κόκκινα κρεμμύδια

1 πιπερίτσα chilli ψιλοκομμένη

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. Καστανή ζάχαρη

50 ml βαλσάμικο

50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
Συστατικά για 4 άτομα
Για τα κεϊκάκια:

1 κονσέρβα (340 g) Texas Mix Bonduelle

500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.σ. μπέικιν

2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα

Λίγο φρέσκο θυμάρι

50 γρ. Κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

180 τριμμένο κεφαλοτύρι

180 ml γάλα, και λίγο ακόμη για την επάλειψη

Χυμό ενός μικρού λεμονιού

Για την πικάντικη Συνοδευτική σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια (προαιρετικό):

3 μέτρια ξηρά κόκκινα κρεμμύδια

1 πιπερίτσα chilli ψιλοκομμένη

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. Καστανή ζάχαρη

50 ml βαλσάμικο

50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  1. βήμα 1
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη μουστάρδα, την πάπρικα, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. φυλλαράκια θυμάρι σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, ενοποιούμε τα κυβάκια βούτυρου πλάθοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.
  2. βήμα 2
    Προσθέτουμε το περισσότερο τυρί και την κονσέρβα Texas Mix στραγγισμένη. Ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε μέσα στη ζύμη, και δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να κολλάει ελαφρά.
  3. βήμα 3
    Τοποθετούμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε 2-3 φορές για να μαλακώσει και τη χωρίζουμε σε 10 μπαλίτσες. Πλάθουμε και καλοσχηματίζουμε τις μπαλίτσες και τις τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  4. βήμα 4
    Αλείφουμε την καθεμιά με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, πάπρικα και λίγα φυλλαράκια θυμάρι. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να χρυσαφίσουν.
  5. βήμα 5
    Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με τη σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια.
  6. βήμα 6
    Για τη σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτοντας το κομμένο chilli και τη δάφνη.
  7. βήμα 7
    Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν σκουρόχρωμη απόχρωση. 3Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε βράζοντας ακόμη 30 λεπτά ή εως ότου η σάλτσα μας δέσει σαν σιρόπι.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος
  • ΛΑΧΑΝΙSTAS Σουφλέ κοτόπουλου με κριθάρι ...

    Μια γευστική έκπληξη- έκρηξη πρωτεϊνης για τους αγαπημένους σας

  • ΛΑΧΑΝΙSTAS Σούπα μινεστρόνε με σπανάκι &...

    Βουτιά στη γευστική θαλπωρή! TIP: Η σούπα, εκτός από ζεστή, τρώγεται ευχάριστα και κρύα, με διακό...

  • ΛΑΧΑΝΙSTAS Ισπανικό κοτόπουλο με chorizo...

    Αυτό το Ισπανικό κοτόπουλο με chorizo ​​και ρύζι είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή γεμάτη χρώμα κ...