ΛΑΧΑΝΙSTAS Σισιλιάνικη πίτσα με καλαμπόκι chilli
Μια πίτσα διαφορετική από τις άλλες!
Προσιτό
2 άτομα
45 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
Για τη ζύμη:
500 g αλεύρι
325 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
8 g ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
Για τη σάλτσα:
1 κονσέρβα (400 g) χυμό τομάτας
4 φρέσκα φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
Για το topping:
1 κονσέρβα (310 g) Kαλαμπόκι GOLD Chilli Bonduelle
12 μοτσαρελλάκια μίνι
10 τοματίνια
8 φέτες coppa di Parma (ή προσούτο)
3-4 φύλλα βασιλικού
3-4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 χούφτα ρόκα
500 g αλεύρι
325 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
8 g ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
Για τη σάλτσα:
1 κονσέρβα (400 g) χυμό τομάτας
4 φρέσκα φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
Για το topping:
1 κονσέρβα (310 g) Kαλαμπόκι GOLD Chilli Bonduelle
12 μοτσαρελλάκια μίνι
10 τοματίνια
8 φέτες coppa di Parma (ή προσούτο)
3-4 φύλλα βασιλικού
3-4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 χούφτα ρόκα
Συστατικά για 2 άτομα
Για τη ζύμη:
500 g αλεύρι
325 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
8 g ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
Για τη σάλτσα:
1 κονσέρβα (400 g) χυμό τομάτας
4 φρέσκα φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
Για το topping:
1 κονσέρβα (310 g) Kαλαμπόκι GOLD Chilli Bonduelle
12 μοτσαρελλάκια μίνι
10 τοματίνια
8 φέτες coppa di Parma (ή προσούτο)
3-4 φύλλα βασιλικού
3-4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 χούφτα ρόκα
500 g αλεύρι
325 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
8 g ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
Για τη σάλτσα:
1 κονσέρβα (400 g) χυμό τομάτας
4 φρέσκα φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
Για το topping:
1 κονσέρβα (310 g) Kαλαμπόκι GOLD Chilli Bonduelle
12 μοτσαρελλάκια μίνι
10 τοματίνια
8 φέτες coppa di Parma (ή προσούτο)
3-4 φύλλα βασιλικού
3-4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 χούφτα ρόκα
- βήμα 1Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη, πασπαλίζοντας με αλεύρι- τόσο όσο χρειάζεται για να μην κολλάει. Σχηματίζουμε μια στρογγυλή βάση στα 28 εκατοστά περίπου (ανάλογα το ταψί μας).
- βήμα 2Ετοιμάζουμε την σάλτσα: σοτάρουμε 3 σκελίδες σκόρδο σε ελαιόλαδο. Μόλις χρυσαφίσει ελαφρά προσθέτουμε το χυμό τομάτας, το βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
- βήμα 3Απλώνουμε τη σάλτσα επάνω στη βάση της πίτσας και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, την παρμεζάνα και το βασιλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, στολίζουμε με μια χούφτα ρόκα και 3-4 φυλλαράκια βασιλικού
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
Εύκολο
Μέτριο
Δύσκολο
< 15 Λεπτά
15 - 45 Λεπτά
45 m και +
ΛΑΧΑΝΙSTAS Zουμερός σολομός με καλαμπόκι
Ένα ξεχωριστό πιάτο που συναρπάζει!
ΛΑΧΑΝΙSTAS Τοστ με αβοκάντο και καλαμπόκι
Ένα υγιεινό ορεκτικό για ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα.
ΛΑΧΑΝΙSTAS Μίνι πίτσα με καλαμπόκι μαγειρεμένο χωρίς φούρνο
Μίνι πίτσα για ένα μίνι σνακ!
Ανακαλύψτε επίσης