ΛΑΧΑΝΙSTAS Μίνι πίτσα με καλαμπόκι μαγειρεμένο χωρίς φούρνο
Μίνι πίτσα για ένα μίνι σνακ!
Προσιτό
2 άτομα
20 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
Ζύμη:
130 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια αραβοσίτου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ψιλοκομμένος κόλιανδρος
αλάτι
Επικάλυψη:
1 mini κονσέρβα (70γρ.) γλυκό καλαμπόκι Bonduelle
100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
λίγο πράσινο κρεμμυδάκι
Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. πολτοποιημένο σκόρδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. γλυκιά τσίλι σως
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
130 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια αραβοσίτου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ψιλοκομμένος κόλιανδρος
αλάτι
Επικάλυψη:
1 mini κονσέρβα (70γρ.) γλυκό καλαμπόκι Bonduelle
100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
λίγο πράσινο κρεμμυδάκι
Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. πολτοποιημένο σκόρδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. γλυκιά τσίλι σως
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
Συστατικά για 2 άτομα
Ζύμη:
130 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια αραβοσίτου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ψιλοκομμένος κόλιανδρος
αλάτι
Επικάλυψη:
1 mini κονσέρβα (70γρ.) γλυκό καλαμπόκι Bonduelle
100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
λίγο πράσινο κρεμμυδάκι
Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. πολτοποιημένο σκόρδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. γλυκιά τσίλι σως
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
130 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια αραβοσίτου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ψιλοκομμένος κόλιανδρος
αλάτι
Επικάλυψη:
1 mini κονσέρβα (70γρ.) γλυκό καλαμπόκι Bonduelle
100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
λίγο πράσινο κρεμμυδάκι
Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. πολτοποιημένο σκόρδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. γλυκιά τσίλι σως
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
- βήμα 1Ανακατεύουμε το αλεύρι με το άμυλο σε ένα μπολ, βάζουμε το λάδι, το αλάτι, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τα ανακατεύουμε πασπαλίζοντας με λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση μέχρι να σχηματίσει μια ζύμη που δεν κολλάει πλέον στα δάκτυλα, πασπαλίζουμε με λάδι, καλύπτουμε με πετσέτα ή μεμβράνη μέχρι να «ξεκουραστεί» η ζύμη για περίπου 30 λεπτά.
- βήμα 2Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι, το κρεμμύδι και το γλυκό καλαμπόκι που έχουμε προηγουμένως θρυμματιστεί με πιρούνι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το αλάτι και τη ρίγανη. Το αφήνουμε για λίγο και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να ξεκουραστεί.
- βήμα 3Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη, για να δημιουργήσουμε τα σχήματα μίνι πίτσας.
- βήμα 4Χρειαζόμαστε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ, το οποίο θα βάλουμε σε μέτρια φωτιά, θα ψήσουμε την μίνι πίτσα και από τις δύο πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί απλώς μια κρούστα χωρίς ψηθεί εντελώς.
- βήμα 5Προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τη μίνι ζύμη πίτσας. Τα βάζουμε ξανά στο τηγάνι, αλλά αυτή τη φορά θα καλύψουμε την πίτσα με καπάκι. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ψηθεί η ζύμη.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
Εύκολο
Μέτριο
Δύσκολο
< 15 Λεπτά
15 - 45 Λεπτά
45 m και +
ΛΑΧΑΝΙSTAS Μεξικάνικη Σαλάτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι
Μια υγιεινή, νόστιμη και καλοκαιρινή σαλάτα γεμάτη πρωτεΐνη.
ΛΑΧΑΝΙSTAS Zουμερός σολομός με καλαμπόκι
Ένα ξεχωριστό πιάτο που συναρπάζει!
ΛΑΧΑΝΙSTAS Σισιλιάνικη πίτσα με καλαμπόκι chilli
Μια πίτσα διαφορετική από τις άλλες!
Ανακαλύψτε επίσης