βήμα 1
Καθαρίστε τα καρότα και τις πατάτες και κόψτε τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες σε μεγάλα ζάρια.
βήμα 2
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο, σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει.
βήμα 3
Προσθέστε τις πατάτες, ανακατέψτε λίγα λεπτά και ρίξτε στην κατσαρόλα τον πελτέ.
βήμα 4
Ανακατέψτε καλά με ξύλινη κουτάλα και προσθέστε τα καρότα, τα ντοματάκια κονκασέ, το αλάτι και το πιπέρι.
βήμα 5
Προσθέστε όσο νερό χρειαστεί (να σκεπάζει τα υλικά) και σιγοβράστε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέστε τον άνηθο και τον αρακά και βράστε για 3 λεπτά περίπου.
βήμα 6
Σερβίρετε σε ατομικές μερίδες. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με επιπλέον άνηθο.