ΛΑΧΑΝΙSTAS Ομελέτα με σπανάκι & μπέικον
Πανεύκολη &, πεντανόστιμη απόλαυση!
Εύκολο
4 άτομα
35 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
250γρ. Κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
4 αυγά, χτυπημένα
3-4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
4 αυγά, χτυπημένα
3-4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Συστατικά για 4 άτομα
250γρ. Κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
4 αυγά, χτυπημένα
3-4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
4 αυγά, χτυπημένα
3-4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- βήμα 1Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
- βήμα 2Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- βήμα 3Σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σαν βάση. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα μας με το σπανάκι και το μπέικον. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
- βήμα 4Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 20-25 λεπτά.
- βήμα 5Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για ακόμη 4-5 λεπτά
- βήμα 6Σερβίρουμε σε πλούσια κομμάτια και απολαμβάνουμε την ομελέτα μας ζεστή, ή ακόμη και κρύα!
Ανακαλύψτε επίσης