ΛΑΧΑΝΙSTAS Γιορτινό Σπανακόδεντρο
Γιορτινό Σπανακόδεντρο με μανιτάρια, tο τέλειο γιορτινό fingerfood!
Προσιτό
12 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 12 άτομα
350 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα Bonduelle
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αυγού
1 κούπα τσένταρ
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γραμμάρια κρέμα τυριού
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαύρο σουσάμι
Για τη διακόσμηση
Λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Ένα κομματάκι κίτρινης πιπεριάς κομμένο σε σχήμα αστεριού
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα Bonduelle
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αυγού
1 κούπα τσένταρ
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γραμμάρια κρέμα τυριού
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαύρο σουσάμι
Για τη διακόσμηση
Λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Ένα κομματάκι κίτρινης πιπεριάς κομμένο σε σχήμα αστεριού
Συστατικά για 12 άτομα
350 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα Bonduelle
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αυγού
1 κούπα τσένταρ
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γραμμάρια κρέμα τυριού
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαύρο σουσάμι
Για τη διακόσμηση
Λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Ένα κομματάκι κίτρινης πιπεριάς κομμένο σε σχήμα αστεριού
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα Bonduelle
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αυγού
1 κούπα τσένταρ
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γραμμάρια κρέμα τυριού
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαύρο σουσάμι
Για τη διακόσμηση
Λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Ένα κομματάκι κίτρινης πιπεριάς κομμένο σε σχήμα αστεριού
- βήμα 1Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι με το σπανάκι (χωρίς να το ξεπαγώσουμε). Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
- βήμα 2Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το τσένταρ, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- βήμα 3Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε τρίγωνο σχήμα, με τη βοήθεια ενός πατρόν σε χαρτόνι.
- βήμα 4Απλώνουμε επάνω το μίγμα μας ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τσένταρ.
- βήμα 5Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας που έχουμε κόψει σε τρίγωνο σχήμα.
- βήμα 6Κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι δεξιά και αριστερά, σχηματίζοντας τα κλαδιά του δέντρου (αφήνοντας τον κορμό τη μέση) και έπειτα τα στρίβουμε ένα ένα.
- βήμα 7Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα κρόκο αυγού και λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- βήμα 8Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
Εύκολο
Μέτριο
Δύσκολο
< 15 Λεπτά
15 - 45 Λεπτά
45 m και +
Τηγανιτά dumplings με σπανάκι και κινέζικο λάχανο
Multiethnic γεύσεις στην κουζίνα σας
Ριζότο με φασολάκια και σπανάκι
Δυναμωτικό, διαφορετικό σπανακόρυζο!
Ρολάκια από σπανάκι, καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και σκόρδο με βότανα
Ένα κρύο ορεκτικό…σαν πίνακας ζωγραφικής!
Ανακαλύψτε επίσης