βήμα 1
. Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες και τον χωμό λαχανικών. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα φύλλα μέντας και αφήνουμε όλα τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμες και μαλακές οι πατάτες. Τότε προσθέτουμε τον αρακά (χωρίς να τον αποψύξουμε). Αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι η σούπα μας να γίνει κρεμώδης.
βήμα 2
Σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να πάρει ένα απαλό καφέ χρώμα και να γίνει ελαφρώς τραγανό. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε στη σούπα που έχουμε σερβίρει σε βαθιά πιάτα, ζεστή. Μια κρεμώδης απόλαυση για όλες τις αισθήσεις!