Πρέπει να αποδεχτείτε cookies από το Youtube για να δείτε αυτό το βίντεο
ΛΑΧΑΝΙSTAS Κέικ σπανάκι με φέτα
Ένα κέικ αλλιώτικο από τ ‘άλλα! Ένα πεντανόστιμο κέικ σπανάκι με φέτα για μικρούς και μεγάλους.
Προσιτό
4 άτομα
60 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
400 gr κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
250 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
100 ml γάλα
100 gr λιωμένο βούτυρο
100 gr γραβιέρα τριμμένη
200 gr φέτα
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.γλ. αποξηραμένος βασιλικός ή 10 φυλλαράκια φρέσκος
1 κ.σ. αποξηραμένη μέντα ή 10 φυλλαράκια φρέσκια
Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συστατικά για 4 άτομα
400 gr κατεψυγμένο σπανάκι φύλλο φύλλο Bonduelle
250 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
100 ml γάλα
100 gr λιωμένο βούτυρο
100 gr γραβιέρα τριμμένη
200 gr φέτα
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.γλ. αποξηραμένος βασιλικός ή 10 φυλλαράκια φρέσκος
1 κ.σ. αποξηραμένη μέντα ή 10 φυλλαράκια φρέσκια
Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή που φτιάχτηκε με
Σπανάκι φύλλο-φύλλο
βήμα 1
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
βήμα 2
Σε ένα διαφορετικό μπολ χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι.
βήμα 3
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας.
Στραγγίζοντας τα έξτρα υγρά από το τηγάνι, ρίχνουμε και το σπανάκι μέσα στο μίγμα μας και ανακατεύουμε ελαφρά.
βήμα 4
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι στρωμένο με κόλλα ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180ºC.
βήμα 5
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε. Το ονειρικό κέικ σπανάκι με φέτα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Περισσότερες γευστικές ΛAXANISTAS συνταγές και νόστιμες Bonduelle συνταγές για κάθε περίσταση και γούστο.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Η συνταγή δε χρειάζεται αλάτι, αφού έχει αρκετή φέτα και τυρί.