Πρέπει να αποδεχτείτε cookies από το Youtube για να δείτε αυτό το βίντεο
Ορεκτικό λευκών φασολιών με πιπεριές και ελιές
Μεσογειακό και δυναμωτικό!
Προσιτό
4 άτομα
46 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
400g λευκά φασόλια κονσέρβας
3 κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
100γρ ελιές χωρίς κουκούτσι
1 ματσάκι βασιλικού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Μια χούφτα κρουτόν
Αλάτι
Πιπέρι
Συστατικά για 4 άτομα
400g λευκά φασόλια κονσέρβας
3 κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
100γρ ελιές χωρίς κουκούτσι
1 ματσάκι βασιλικού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Μια χούφτα κρουτόν
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή που φτιάχτηκε με
Bretona λευκά φασόλια σε σάλτσα τομάτας
βήμα 1
Τρίψτε τις κόκκινες πιπεριές με ελαιόλαδο και αλάτι και βάλτε τις στο ταψί σε αντικολλητικό χαρτί.
βήμα 2
Ψήστε στους 200°C για 20’ - 25 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
βήμα 3
Κόψτε τις πιπεριές στη μέση, βάλτε τις σε ένα μπολ και καλύψτε τις με ένα καπάκι για 15.
βήμα 4
Παράλληλα, σουρώστε τα φασόλια σε ένα μπολ και κάντε τα μία μάζα.
βήμα 5
Κόψτε τον μαϊντανό και βάλτε τον στη σως φασολιών, προσθέστε τα κρουτόν και ανακατέψτε. Αφήστε τα για 3-5.
βήμα 6
Ξεφλουδίστε τις πιπεριές, αφαίρεσε τα σπόρια και κόψτε τις σε λωρίδες. Ανακατέψτε όλα τα υλικά. Προσθέστε ελαιόλαδο και πιπέρι.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Προετοιμάστε τα κρουτόν για το ορεκτικό από πριν. Πάρτε ένα ψωμί που έχει σκληρύνει και κόψτε το σε κύβους. Στη συνέχεια βάλτε τους κύβους στο τηγάνι και αναμείξτε τα με ελαιόλαδο.