ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαχταριστή τάρτα αρακά με γιαούρτι
Πλούσια μεσογειακή γεύση
Εύκολο
4 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
Για τη γέμιση:
200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς έξτρα φίνος Bonduelle
400 γρ. γιαούρτι
300γρ. φέτα
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρέσκια μέντα ή δυόσμος
Λίγο αλάτι
Για την τάρτα:
250 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς έξτρα φίνος Bonduelle
400 γρ. γιαούρτι
300γρ. φέτα
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρέσκια μέντα ή δυόσμος
Λίγο αλάτι
Για την τάρτα:
250 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
Συστατικά για 4 άτομα
Για τη γέμιση:
200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς έξτρα φίνος Bonduelle
400 γρ. γιαούρτι
300γρ. φέτα
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρέσκια μέντα ή δυόσμος
Λίγο αλάτι
Για την τάρτα:
250 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς έξτρα φίνος Bonduelle
400 γρ. γιαούρτι
300γρ. φέτα
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρέσκια μέντα ή δυόσμος
Λίγο αλάτι
Για την τάρτα:
250 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι
- βήμα 1Ξεκινάμε με τη βάση της τάρτας, αναμιγνύοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- βήμα 2Αφού λιώσουν τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας ελαφρά με με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- βήμα 3Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά.
- βήμα 4Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το κορν φλάουρ, καλά για να μη σβολιάσει.
- βήμα 5Σε μεγαλύτερο μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, τη φέτα τριμμένη, την κόκκινη πιπεριά, το μοσχοκάρυδο, τη μέντα ή το δυόσμο και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε και το γάλα με το κορν φλάουρ που έχουμε ήδη ανακατέψει.
- βήμα 6Τέλος, ρίχνουμε 200 γρ. κατεψυγμένο αρακά έξτρα φίνο Bonduelle και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.
- βήμα 7Ρίχνουμε τη γέμιση επάνω στην βάση της τάρτας μας και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C για ακόμη 25 λεπτά.
- βήμα 8Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε σε ομοιόμορφα μεγάλα κομμάτια!
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
Εύκολο
Μέτριο
Δύσκολο
< 15 Λεπτά
15 - 45 Λεπτά
45 m και +
ΛΑΧΑΝΙSTAS Πατατοτυρόμπαλες με αρακά
Τέλεια νοστιμιά, με…κρυμμένο αρακά!
Λαχανικά της Άνοιξης με ελαφριά γεύση μουστάρδας
Ονειρική συνταγή για λαχανικά της Άνοιξης με ελαφριά γεύση μουστάρδας. Ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις.
Κεφτέδες από αρακά με θυμάρι και μέλι
Μια απίστευτη γεύση!
Ανακαλύψτε επίσης