1. >Periodiko
  2. >Σου’ πα… για τη σούπα
Ό,τι και να πούμε για τη σούπα, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί μια τέλεια, πεντανόστιμη και υγιεινή επιλογή για τις κρύες ημέρες του Νοέμβρη! Η Bonduelle σου λέει όλα τα μυστικά για να απολαύσεις μια απίθανη σούπα, όχι μόνο όταν είσαι άρρωστος, αλλά και κάθε στιγμή που θέλεις κάτι ελαφρύ, γευστικό και σούπερ θρεπτικό. Hint: η σούπα φτιάχνεται πανεύκολα, γρήγορα, και επιδέχεται αυτοσχεδιασμούς -με ό,τι υλικά έχεις και θέλεις!

Τι είναι η σούπα

Η σούπα είναι ένα πιάτο με βάση το νερό, όπου κομμάτια λαχανικών, κρέατος, θαλασσινών ή φασολιών (ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών) μαγειρεύονται σε νερό ή ζωμό για να δώσουν γεύση. Συνήθως η σούπα τρώγεται σε ένα μπολ με κουτάλι και υπάρχουν ζεστές, αλλά και κρύες εκδοχές της. Μπορεί κανείς να απολαύσει μια σούπα μινεστρόνε, μια σούπα με ολόκληρα κομμάτια λαχανικών και κρέατος ή ψαριού, αλλά και σούπες βελουτέ.

Πώς κάνω τη σούπα μου πιο υγιεινή;

Μείωσε ή παράλειψε εντελώς την κρέμα: Εάν η συνταγή της σούπας σου περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, σκέψου να μειώσεις την ποσότητα που χρησιμοποιείς αντικαθιστώντας τη μισή ή ολόκληρη με 2%, αποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα καρύδας. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά. Μπορείς επίσης να δώσεις στη σούπα πιο πλούσια πηχτή υφή, προσθέτοντας πουρέ πατάτας ή φασόλια που έχεις λιώσει στο μούλτι, παραλείποντας εντελώς τα γαλακτοκομικά.

Επίλεξε άπαχο κρέας: Αντί να μαγειρέψεις τη σούπα με μοσχαρίσιο κρέας ή λουκάνικο, επίλεξε ένα πιο ελαφρύ κρέας, όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Ανάλογα το μέρος του κοτόπουλου που θα χρησιμοποιήσεις, ή το είδος (π.χ. κόκορας) η σούπα σου θα έχει περισσότερα ή λιγότερα λιπαρά. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις στήθος κοτόπουλου που έχει τα χαμηλότερα λιπαρά, μην ξεχνάς να ενισχύεις τη γεύση της σούπας με επιπλέον βότανα και καρυκεύματα.

Μείωσε το αλάτι: Μπορείς να εξοικονομήσεις περίπου 300mg νατρίου ανά μερίδα χρησιμοποιώντας ζωμό χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο αντί για κανονικό ζωμό.

Πρόσθεσε υγιεινά λαχανικά: Αυτοσχεδίασε στη σούπα σου, προσθέτοντας κάθε φορά τα λαχανικά που σου αρέσουν ή έχεις στην κουζίνα. Μια πολυχρωμία λαχανικών, θα αναγάγει μια τυπική σούπα σε σούπερ βιταμινούχο πιάτο! Αυτή την εποχή χρησιμοποίησε κόκκινη κολοκύθα, γλυκοπατάτες, κολοκυθάκια, πράσο, καρότα, σέλινο. Μην ξεχνάς πως σε κάθε σούπα σου μπορείς να προσθέσεις πινελιές από κόκκινα φασόλια, κόκκους γλυκού καλαμποκιού ή να χρησιμοποιήσεις γλυκό αρακά, σπανάκι, αλλά και 3 ανάμικτα λαχανικά!

Ιδέες για σούπες:

Μανιταρόσουπα με λευκό κρασί

Βελούδινη σούπα με πλούσια υφή και πανεύκολη στην προετοιμασία, με τα αυθεντικά γαλλικά μανιτάρια Bonduelle!

Θα χρειαστείς κομμένα μανιτάρια Bonduelle

 Σούπα μινεστρόνε με σπανάκι & κόκκινα φασόλια

Κάνε βουτιά στη γευστική θαλπωρή! Αυτή η  σούπα, εκτός από ζεστή, τρώγεται ευχάριστα και κρύα, με διακόσμηση φρέσκου βασιλικού!

Θα χρειαστείς σπανάκι φύλλο φύλλο και κόκκινα φασόλια

 Απαλή κρεμώδης σούπα αρακά με τραγανό προσούτο

Όταν ο πιο γλυκός αρακάς μεταμορφώνεται σε ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και μια κρεμώδη απόλαυση για όλες τις αισθήσεις!

Θα χρειαστείς αρακά έξτρα φίνο περασμένο στον ατμό

 Σούπα φασολιών με πιπεριές και καλαμπόκι

Δώσε άλλη νότα στη φασολάδα με πινελιές γλυκού καλαμποκιού και κόκκινη πιπεριά!

Θα χρειαστείς γλυκό καλαμπόκι gold

Τοματόσουπα με κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και μπέικον

Για τις κρύες νύχτες και μέρες, αυτή η σούπα θα… αναθερμάνει τη σχέση σου με την κουζίνα!

Θα χρειαστείς Τexas Mix Bonduelle